Ντίνα Νικολάου: Κολοκυθορολάκια πανέ, γεμιστά με μπλε τυρί και ζαμπόν - από τα πιο νόστιμα μεζεδάκια

Ελάχιστα υλικά και γρήγορη διαδικασία με εντυπωσιακά αποτελέσματα

Υλικά

2-3 μεγάλα, μακριά κολοκύθια (χρειαζόμαστε 24 λεπτές φέτες)
100 ml αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
12 φέτες ζαμπόν, κομμένο από τη μακριά πλευρά, στη μέση
12 φέτες Blue Cheese Castello Danablu, κομμένες στη μέση
Φύλλα δυόσμου
Φύλλα θυμάρι, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Πλένω καλά τα κολοκύθια, τα σκουπίζω και το κόβω με το μαντολίνο σε φέτες των 3 χιλ

Με ένα πινέλο τα αλείφω με το βούτυρο και τα πανάρω στην τριμμένη φρυγανιά

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις

Τοποθετώ μια παναριμένη φέτα κολοκυθιού στο ξύλο κοπής και στρώνω 1 μακριά λωρίδα ζαμπόν, 1 λωρίδα blue cheese και 2 φύλλα δυόσμο

Τυλίγω με προσοχή σε ρολάκι και το μεταφέρω σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί

Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τυλίξω όλα τα ρολάκια

Καρφώνω σε κάθε ρολάκι από 1 οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξουν

Ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά

Γυρίζω τη ρύθμιση του φούρνου στο γκριλ και ψήνω για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν

Σερβίρω πασπαλίζοντας με φρέσκο θυμάρι

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr