Έκτορας Μποτρίνι: Ήρθαν τα Χριστούγεννα & το σπίτι θα μυρίσει από τις λιχουδιές - Φτιάξτε κανόλι με κρέμα σοκολάτας & φουντουκιών
Θα ξετρελαθούν οι καλεσμένοι σας...
1 Δεκεμβρίου 2021 - 5:35 μμ
Υλικά
250γρ. τυρί ricotta
250 γρ. ζύμη για τάρτες
100 γρ. μαύρη σοκολάτα
70 γρ. φουντούκια
2 κ.σ. λικέρ Grand Marnier
25 γρ. ζάχαρη
Ζάχαρη άχνη
Ευχαριστούμε θερμά τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Οδηγίες
- Ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε 8 λωρίδες 9Χ12εκ.
- Τυλίγουμε κάθε λωρίδα χρησιμοποιώντας μεταλλικούς κυλίνδρους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
- Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σοκολάτα, το τυρί, τη ζάχαρη και το λικέρ.
- Αφού ψήσουμε τη ζύμη, αφαιρούμε τους μεταλλικούς κυλίνδρους και αφήνουμε τα κανόλι να κρυώσουν ελαφρώς.
- Τα γεμίζουμε ύστερα με την κρέμα που ετοιμάσαμε και τα πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
24 Νοεμβρίου 2024
21 Νοεμβρίου 2024