Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ψητές ντομάτες με κρεμμύδια και μυρωδικά - ιδανικό συνοδευτικό για vegan διατροφή
Δείτε βήμα - βήμα πώς θα φτιάξετε το πιάτο που προτείνει ο σεφ
ΥΛΙΚΑ
8 μέτριες ντομάτες
200 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. θυμάρι, ξερό
2 κ.σ. δεντρολίβανο, ξερό
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
1 κ.σ ζάχαρη
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες χοντρές
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με ένα πινέλο το λαδώνουμε.
2 Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις τοποθετούμε στο ταψί.
3 Σε ένα μπολ ρίχνουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C.
4 Πασπαλίζουμε με το μείγμα των μυρωδικών τις ντομάτες, περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και τοποθετούμε πάνω από τις ντομάτες φέτες κρεμμυδιών.
5 Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 100°C για 35 λεπτά.
6 Αναποδογυρίζουμε τις ντομάτες προσεκτικά, πασπαλίζουμε ξανά με το μίγμα του μπολ, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για ακόμη 20-25 λεπτά.
7 Σερβίρουμε τις ντομάτες με τα κρεμμύδια, είτε όσο είναι ζεστές, είτε αφού κρυώσουν.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.
Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.
To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.
To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr