Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μοναδικό κέικ ζέβρα - Δοκίμασέ το οπωσδήποτε!

Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά ρευστό ώστε να γίνουν σωστά τα δαχτυλίδια των δυο γεύσεων. Παίξε με το κεικ ζεβρα και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. 

Υλικά Συνταγής

  • 350 γραμ. βούτυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά μεγάλα
  • 2 κ.γλ υγρή βανίλια
  • 1/2 κ.γλ αλάτι
  • 2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ σόδα
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 330 γρ. ξινόγαλα
  • 160 γρ. γαλα
  • Για το μείγμα σοκολάτας

  • 100 γραμ. κουβερτούρα

  • 25 γρ. κακάο
  • 20 γρ. λικέρ (σοκολάτα ή άλλο)
  • 80 γρ. γάλα ή ζεστό νερό

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτού του άρθρου

Εκτέλεση

Για το κεικ ζεβρα,

συγκεντρώνουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για το κέικ ζεβρα. Στη συνέχεια για το κεικ ζεβρα από την Αργυρω ξεκινάμε με το μειγμα.

Για το μειγμα 

  • Σε μπολ βάζουμε το κακαο και το διαλύουμε με γαλα ή νερό.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις ή 160°C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε κακαο σε μεγάλη φόρμα του κεικ δαχτυλίδι 26 ή 28 εκ. για το κέικ ζεβρα.
  • Σε μπολ βάζουμε το αλευρι, το baking powder και το αλατι και με συρμα ανακατεύουμε να αφρατέψει.
  • Βάζουμε σε μπολ το ξινογαλο με το γαλα και διαλύουμε τη σόδα.
  • Και αν αναρωτιέστε γιατί χρησιμοποιούμε ξινογαλο, θέλετε να μάθετε να το φτιάχνετε ή πως να αντικαταστήσετε το ξινογαλο, μάθετέ τα όλα εδώ.
  • Βάζουμε στον καδο του μιξερ το βουτυρο και το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1′ λεπτό να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε τη ζαχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5′-6′, μέχρι να λιώσει.
  • Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγα ώστε να τα πίνει το μείγμα για το κεικ ζεβρα από την Αργυρω.
  • Προσθέτουμε τη βανιλια.
  • Εναλλάξ και με το μίξερ σε λειτουργία σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε τα στερεά και τα υγρά υλικά για το κεικ ζεβρα.
  • Παίρνουμε το 1/3 από το μιγμα και το ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολατα.
  • Αρχίζουμε να ρίχνουμε δαχτυλίδια ζυμης εναλλάξ στη φόρμα, ξεκινώντας με το λευκό μιγμα.
  • Πέφτοντας το ένα μιγμα μέσα στο άλλο σχηματίζει κύκλους.
  • Κάθε φορά που ρίχνουμε μιγμα έχουμε ένα νέο κύκλο δαχτυλίδι.
  • Ψήνουμε το μιγμα στην κάτω σχαρα (αντίσταση) ή στη μεσαία (αέρα) για περίπου 1 ώρα.
  • Ελέγχουμε αν ψήθηκε , μπήγοντας τη λάμα του μαχαιριού στο κέντρο, αφού περάσει ο χρόνος ψησίματος.

Το μυστικο για το κέικ ζεβρα

  • Δεν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου τουλάχιστον τα πρώτα 45′.
  • Το μειγμα του κεικ είναι σχετικά ρευστό για να βγουν τα δαχτυλίδια.

Το κέικ ζέμπρα είναι ένα από τα πιο εύκολα και συνάμα πιο εντυπωσιακά σπιτικά κέικ. Η μαεστρία στο ανακάτεμα των διαφορετικών μειγμάτων, του απλού άσπρου μείγματος για κέικ με αυτού με τη σοκολάτα, είναι αυτή που δίνει και το όνομά της σε αυτό το κλασικό κέικ. Αναμεμειγμένα γλυκά, σε μια τέλεια ισορροπία γεύσεων και αρωμάτων δίνουν την τέλεια μορφή σε αυτό το κέικ. Τέλειο για κολατσιό στο σχολείο και το γραφείο αλλά και απολαυστικό με μια κούπα καφέ. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr