Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει: Δανέζικα ρολά με κρέμα και σταφίδες - Για ένα τέλειο πρωινό (βίντεο)
Τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν..
Συστατικά
Για την κρέμα πατισερί
500 γρ. γάλα
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κρόκους, από μεσαία αβγά
50 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. βούτυρο
Για τη σύνθεση
850 γρ. φύλλα σφολιάτας
100 γρ. σταφίδες μαύρες
1 αβγό, για άλειμμα
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για την κρέμα πατισερί
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε μέσα 400 γρ. γάλα, τη μισή ζάχαρη και αφήνουμε να ζεσταθεί το μείγμα και να πάρει μια βράση.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε στο μπολ το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
- Μεταφέρουμε πολύ αργά το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα όλο το μείγμα και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει και να σφίξει το μείγμα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη. Φροντίζουμε να εφάπτεται η μεμβράνη στη κρέμα για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Ανακατεύουμε την κρύα κρέμα με ένα κουτάλι να αφρατέψει. Εναλλακτικά χτυπάμε στο μίξερ για να πάρει πάλι βελούδινη υφή.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr