Για την πίτα
Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλου σφολιάτας και τοποθετούμε τη γέμιση κατά μήκος του μισού παραλληλόγραμμου, αφήνοντας 1 εκ. απόσταση κενό από τις άκρες. Ενώνουμε τις άκρες και τις πατάμε καλά με ένα πιρούνι για να κλείσουν. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 30 λεπτά περίπου.
Για τη γέμιση ζαμπονόπιτας
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ, τα τυριά, το μπέικον, το ζαμπόν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.