Άκης Πετρετζίκης: Μας φτιάχνει Cheesecake σε σφολιάτα - Μια ακαταμάχητη συνταγή

Μας τρέχουν τα σάλια....

Συστατικά

Για τη γέμιση

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 αβγά, μεσαία

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

750 γρ. τυρί κρέμα

Για τη σύνθεση

850 γρ. φύλλα σφολιάτας

1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη

κανέλα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα, με μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.

Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.

Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.

Σε ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας φροντίζοντας να αφήνουμε περιμετρικά 2 εκ. κενό.

Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και τυλίγουμε περιμετρικά τις άκρες της σφολιάτας για να σφραγίσουμε καλά τη γέμιση.

Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τρυπάμε την πάνω σφολιάτα με ένα ξυλάκι ή με ένα μαχαίρι.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Αφήνουμε 1-2 ώρες να κρυώσει και σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr