Η Ντίνα Νικολάου προτείνει: Μαύρη σκορδαλιά με ρωσικά μπλινί - Θα σας εντυπωσιάσει
Τα μπλινί είναι οι αυθεντικές, παραδοσιακές ρωσικές κρέπες. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, ωστόσο η βασική συνταγή έχει σαν βάση το κουρκούτι από μαγιά, που φουσκώνει και αφρίζει.
ΥΛΙΚΑ
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
-
Για τα μπλινί: Σε μια λεκανίτσα ρίχνω το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, το σχοινόπρασο και το αλάτι και ανακατεύω καλά με το σύρμα
-
Ρίχνω το αλεύρι, σε δόσεις, χτυπώντας ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι να φτιάξω ένα πυκνό, παχύ χυλό, χωρίς κομπαλάκια
-
Προσθέτω τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά
-
Σκεπάζω το λεκανάκι με μια πετσέτα και το αφήνω για 30 λεπτά σε ένα σχετικά ζεστό μέρος του σπιτιού, μέχρι ο χυλός να διογκωθεί και να αφρίσει στην επιφάνειά του
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά
-
Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω κουταλιές από τον χυλό στο λάδι και με τη ράχη της κουτάλας τον απλώνω για να γίνει κυκλικός και λεπτός
-
Για ένα μεγάλο μπλινί βάζω 1 γεμάτη κουταλιά, ενώ για μικρά μπλινί-μεζεδάκια βάζω 1/3 της κουταλιάς ή και λιγότερο
-
Τηγανίζω τα μπλινί για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να πάρει η χρώμα η κάτω πλευρά
-
Με μια σπάτουλα τα γυρίζω και τα τηγανίζω για άλλα 1 – 2 λεπτά
-
Τα βγάζω και τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
-
Για τη σκορδαλιά: Με ένα μαχαίρι αφαιρώ την κόρα του ψωμιού
-
Κομματιάζω την ψίχα και τη μουσκεύω για μερικά λεπτά σε κρύο νερό
-
Τη στύβω καλά με τα χέρια μου αλλά όχι πολύ σφικτά
-
Ρίχνω στον κάδο του μπλέντερ την ψίχα, το μαύρο σκόρδο, τα καρύδια, το ξίδι, το πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι, και πολτοποιώ τα υλικά μέχρι να φτιάξω μια πάστα λεία και ομοιογενή, όχι πολύ σφικτή
-
Ρίχνω σταδιακά και το ελαιόλαδο, χτυπώντας ασταμάτητα, μέχρι το μείγμα να γίνει ακόμα πιο αφράτο και λείο
-
Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και αφήνω κατά μέρος
Who is Whο
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr