Γιάννης Λουκάκος: Συνταγή για σπιτική λεμονάδα - Δροσιστική & απολαυστική

Γρήγορη και εύκολη! 

ΥΛΙΚΑ

Για τη λεμονάδα

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1000 γρ. νερό
  • 8 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 35 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 2,5 γρ. βανίλια φυσική
  • 15 γρ. λέμονγκρας
  • 350 χυμό λεμονιού
  • Φύλλα δυόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΛΕΜΟΝΙΑ
  • ΛΕΜΟΝΓΚΡΑΣ (lemongrass)

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη λεμονάδα

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, εκτός από τον χυμό λεμονιού, και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Σουρώνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει.

Who is who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr