Γιάννης Λουκάκος: Καραμελωμένα φουντούκια σκέτος πειρασμός

Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα. Τα καραμελωμένα φουντούκια τρώγονται σαν ξηροί καρποί ή χρησιμοποιούνται σε γλυκά

Υλικά για 200 γραμμάρια

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

  • 27 γρ. νερό
  • 95 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 200 γρ. φουντούκια

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

Σ’ ένα σκεύος βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τ' αφήνουμε έως ότου πάρουν μια βράση (να κοχλάσουν). 

Τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε διαρκώς με μια κουτάλα, έως ότου αρχικά ζαχαρώσουν και έπειτα καραμελώσουν.

Είναι έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσουμε!  Αν θέλουμε, μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς, αλλά για λίγες μόνο μέρες.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr