Γιάννης Λουκάκος: Δροσερή αυγοσαλάτα με κάππαρη & αγγουράκι τουρσί

Για 750 γραμμάρια, 4 μερίδες, εκτέλεση: 30 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ
Για την αυγοσαλάτα

  • 6 αυγά βρασμένα, κρύα και ψιλοκομμένα
  • 90 γρ. κάππαρη, ψιλοκομμένη
  • 80 γρ. αγγουράκια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 20 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την αυγοσαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Χρησιμοποιούμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο.

Tip: Προσθέστε την αυγοσαλάτα και μερικά ακόμη υλικά της αρεσκείας σας ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμιού και ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα ένα πεντανόστιμο σάντουιτς. 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr