Άκης Πετρετζίκης: Vegan παγωτό καρπούζι - Απολαύστε το άφοβα!

Θα ξετρελαθείτε με την γεύση του... 

Συστατικά

1400 γρ. καρπούζι, μόνο τη σάρκα του

250 γρ. φυτική κρέμα, κρύα

100 γρ. κρέμα καρύδας, κρύα σε κονσέρβα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε το καρπούζι στη μέση και κρατάμε 1.400 γρ. από τη σάρκα του. Κρατάμε και τη φλούδα ολόκληρη, στην άκρη, γιατί θα τη χρειαστούμε για το σερβίρισμα. Το υπόλοιπο καρπούζι που περισσεύει το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Μεταφέρουμε τη σάρκα στον πολυκόφτη.

Τοποθετούμε μια σίτα πάνω από μια κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε καλά το καρπούζι και περνάμε το μείγμα από τη σίτα. Θα μας μείνουν 900 γρ. χυμός καρπουζιού.

Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά για να πέσει ο όγκος του χυμού του καρπουζιού. Στο τέλος, χρειαζόμαστε 200-250 γρ. από το μείγμα του καρπουζιού. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Βάζουμε σε ένα μπολ τη φυτική κρέμα, την κρέμα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε με το μίξερ χειρός με το σύρμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.

Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε.

Προσθέτουμε αργά το μείγμα του καρπουζιού, σε 2-3 δόσεις, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φλούδα που είχαμε κρατήσει και βάζουμε στην κατάψυξη, για 6-8 ώρες, να παγώσει καλά. 

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr