Άκης Πετρετζίκης: Μας φτιάχνει Σορμπέ rhubarb - Απίστευτη γεύση & δροσιά
Το πράσινο φυλλώδες μέρος του rhubarb το κόβουμε και το πετάμε. Δεν καταναλώνεται.
Συστατικά
500 γρ. rhubarb, μόνο το κόκκινο μέρος, κομμένο σε μικρά κομμάτια 1-2 εκ.
450 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη καστανή
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
5 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. γλυκόζη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το rhubarb, το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, το τζίντζερ, το αλάτι, τη γλυκόζη, και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 40 λεπτά.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει για 6-8 ώρες.
Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr