Νέες κοντινές φωτογραφίες από το Δία και τα 3 φεγγάρια του – Σε εξαιρετική ανάλυση η Μεγάλη Ερυθρά κηλίδα ικανή να... καταπιεί τη Γη
Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Web της NASA για άλλη μια φορά αυτή την εβδομάδα στέλνει στη Γη εντυπωσιακές εικόνες από το Γαλαξία μας.
Οι νέες φωτογραφίες που έδωσε το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, προέρχονται από το Δία και τους δορυφόρους του. Πρόκειται για κοντινές λήψεις με εξαιρετικές λεπτομέρειες.
«Σε συνδυασμό με τις εικόνες σε βαθύ πεδίο που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες, αυτές οι εικόνες του Δία επιβεβαιώνουν τι μπορεί να παρατηρήσει ο Webb, από τους πιο αμυδρούς, πιο μακρινούς παρατηρήσιμους γαλαξίες και πλανήτες », είπε ο Bryan Holler, επιστήμονας στο Επιστημονικό Ινστιτούτο του Διαστημικού Τηλεσκοπίου στη Βαλτιμόρη.
Αριστερά: Ο Δίας, το κέντρο και τα φεγγάρια του η Ευρώπη, η Θήβα και η Μέτις φαίνονται μέσω του φίλτρου NIRCam του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb 2,12 micron. Δεξιά: Ο Δίας και η Ευρώπη, η Θήβα και η Μήτιδα φαίνονται μέσω του φίλτρου 3,23 micron του NIRCam. Photo credits: NASA, ESA, CSA και B. Holler και J. Stansberry
Εκτός από το Δία το James Webb απαθανατίζει και τα φεγγάρια του, την Ευρώπη, τη Θήβα και τη Μήτιδα.
Επιπλέον, ο Webb κατέγραψε μερικούς από τους δακτυλίους του Δία, οι οποίοι ξεχωρίζουν ιδιαίτερα στην εικόνα φίλτρου μεγάλου μήκους του κύματος NIRcam. Το ότι οι δακτύλιοι εμφανίστηκαν σε μία από τις πρώτες εικόνες του ηλιακού συστήματος του Webb είναι «απολύτως εκπληκτικό », δήλωσε η Στέφανι Μίλαμ, αναπληρωτής επιστήμονας του προγράμματος Webb για την πλανητική επιστήμη.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr