Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ρεβίθια με κοτόπουλο και κρέμα βαλσάμικου ρόδι - υγιεινό και πολύ νόστιμο φαγητό

Μια εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια...

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το βράδυ

30 ml κρέμα βαλσάμικου ρόδι

1 κ.σ. κόκκινο γλυκό πιπέρι

80 ml ελαιόλαδο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

800 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

300 γρ. ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη

2 φύλλα δάφνης

200 ml νερό

φύλλα μαϊντανού, για γαρνίρισμα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ρεβίθια σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικου ρόδι, το κόκκινο πιπέρι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα. Κρατάμε το μείγμα στην άκρη για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να καραμελώσει ελαφρώς.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα, τη δάφνη, το μείγμα από το μπολ στο οποίο είχαμε βουτήξει το κοτόπουλο και 200 ml νερό.

Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται , προσθέτουμε αλάτι και λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το κρέας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε τα ρεβίθια, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά για να ενωθούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα από το ταψί, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr