Frozen Planet II: Μια τίγρης της Σιβηρίας «πιάνει» μια πολική αρκούδα σε χειμερία νάρκη και αρκτική μέλισσα «παλεύει» με το χιόνι  

Αν το Frozen Planet I σας ενθουσίασε, το Frozen Planet II θα σας κόψει την ανάσα 

 

Ζωή στα άκρα. Σε έναν εύθραυστο κόσμο ομορφιάς και εχθρότητας, η φύση βρίσκει τρόπους επιβίωσης και ανάπτυξης. Ο Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο εξερευνά έναν πλανήτη στο χείλος μεγάλων αλλαγών και καλεί τους τηλεθεατές να παρακολουθήσουν μαζί του καρέ - καρέ το μεγάλο, επικίνδυνο και παγωμένο ταξίδι του στο ντοκιμαντέρ «Frozen Planet II», στα επεισόδια του οποίου αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία. 

Στο σχετικό δημοσίευμα του Guardian, που αναφέρεται στην πρεμιέρα του στο BBC στις 20.00 τοπική ώρα, τα πάντα και οι πιγκουίνοι εντυπωσιάζουν προσπερνώντας τους κινδύνους στο διάβα τους χρησιμοποιώντας το μυαλό τους, ενώ μια τίγρης της Σιβηρίας «πιάνει» κυριολεκτικά μια αρκούδα στον ύπνο και αυτό που ακολουθεί θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Όπως λέει ο διάσημος Άγγλος παρουσιαστής, φυσιοδίφης και φυσικός ιστορικός, που αφιέρωσε τρία ολόκληρα χρόνια και επιστράτευσε κάθε υπερσύγχρονο τεχνολογικό μέσο για το γύρισμα «στόχος ήταν η μαρτυρία νέων θαυμάτων, όταν υπάρχει ακόμη χρόνος να σωθούν μερικά από αυτά». 

 

 

Το βίντεο της τίγρης με την αρκούδα είναι μια μοναδική στιγμή, που αιφνιδίασε ακόμη και τον 96χρονο Ατένμπορο, όπως λέει η Ελίζαμπεθ Γουάιτ, παραγωγός στα βραβευμένα επεισόδια «Ιγκουάνα vs Φίδια» του Planet Earth II. Μιλώντας σχετικά κάνει μια συνάντηση «γιγάντων, που σπάνια κάποιος μπορεί να δει από κοντά», γι’ αυτό και «αποτύχαμε τελείως την πρώτη χρονιά, οπότε αλλάξαμε την τοποθεσία μας στη δεύτερη σεζόν και είχαμε μερικές υπέροχες λήψεις – αλλά όχι με πραγματική ουσία.

 

 

 

Τότε ένας ντόπιος φωτογράφος μας είπε ότι οι κάμερές μας ήταν πολύ μεγάλες, οι τίγρεις τις βλέπουν. Εξετάσαμε την τεχνολογία και διαπιστώσαμε ότι σίγουρα οι τίγρεις ανίχνευαν τις μεγαλύτερες κάμερες». Μέχρι τότε, «η τεχνολογία είχε προχωρήσει και μπορέσαμε να αποκτήσουμε μια μικρότερη κάμερα με αρκετά υψηλή ανάλυση. Έτσι καταφέραμε να έχουμε πλάνα από τίγρεις που μπαίνουν στις σπηλιές», εξηγεί η ίδια. 

Εξίσου μεγάλο ενθουσιασμό προκαλούν και οι φάλαινες δολοφόνοι που δημιουργούν κύματα για να απομακρύνουν τις φώκιες από τους παγετώνες, η εικόνα μιας αρκτικής μέλισσας που καταγράφηκε μέσα στην κυψέλη της στο σκοτεινό χιόνι και φυσικά μια χιονοστιβάδα στα Rockies του Καναδά που απαθανατίστηκε σύμφωνα με την προαναφερθείσα για πρώτη φορά, από ένα racer drone.

 

 

Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό νέο drone που έχει κάμερα 360 μοιρών και ελέγχεται από ακουστικά και γυαλιά και η οποία διευκόλυνε όλους όσους εργάστηκαν πάνω σε αυτό το project που στόχο έχει εκτός από το να μεταφέρει τα θαύματα του πλανήτη μέσα στα σπίτια μας, αλλά και να μας ευαισθητοποιήσει για την ομορφιά και τα θαύματα του φυσικού κόσμου μας, που αν εμείς δεν αλλάξουμε συμπεριφορά, σύντομα θα πάψουν να υπάρχουν. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr