Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ψαρονέφρι με ρύζι και ανανά για όλη την οικογένεια
Θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο
ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα ψαρονέφρι
¼ κούπας σάλτσα σόγιας, Li-O-Chang
230 γρ. ανανά, φρέσκο ή κονσέρβα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γρ. ρύζι καστανό ή λευκό
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μια πρέζα χοντρό αλάτι
λίγο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια σακούλα τροφίμων, βάζουμε τη σόγια, το πιπέρι και τα φιλέτα. Μαλάζουμε τα φιλέτα, ώστε να πάει η σάλτσα παντού και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 7 λεπτά, γυρνώντας τη σακούλα συχνά.
2. Όσο μαρινάρεται το κρέας, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, βάζοντας λίγο βούτυρο.
3. Βάζουμε τον ανανά και τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
4. Βράζουμε το ρύζι και μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον ανανά, ανακατεύουμε και τα κρατάμε ζεστά.
5. Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο με λίγο βούτυρο και ψήνουμε τα φιλέτα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
6. Σερβίρουμε το κρέας μαζί με το ρύζι.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr