Good news: Σε δύο μήνες η Σύρος γίνεται κέντρο καινοτομίας – Οι start-ups θα έχουν όσα χρειάζονται για να αναπτύσσονται
“Ένα νησί, σαν τη Σύρο, με πολλά πλοία να το προσεγγίζουν και τουρισμό, μαρίνες, λιμάνι, τα ναυπηγεία έχει διαφορετικές ανάγκες"
Τη δημιουργία του δεύτερου Κέντρου Καινοτομίας της CISCO στη Σύρο, ανακοίνωσε προχθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Τσιμπούκης, σε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας BEYOND, με στόχο να συμβάλει στην προώθηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας και στη νησιωτική χώρα.
“Η Cisco έχει 15 κέντρα καινοτομίας σε όλο τον κόσμο. Υπολογίζουμε μέχρι τις 15 Νοεμβρίου να το εγκαινιάσει το δεύτερο στην Ελλάδα στη Σύρο, στο κτίριο του Νεωρίου της ΟΝΕΧ.
Στόχος είναι να προωθήσουμε και στη Σύρο ανάλογες δράσεις προώθησης της καινοτομίας, όπως το κάνουμε στη Θεσσαλονίκη, αλλά με βάση τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του νησιού”, σημείωσε ο κ. Τσιμπούκης. “Ένα νησί, σαν τη Σύρο, με πολλά πλοία να το προσεγγίζουν και τουρισμό, μαρίνες, λιμάνι, τα ναυπηγεία έχει διαφορετικές ανάγκες. Θέλουμε να φέρουμε την τεχνολογία σε περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση, θα αναπτύξουμε νέες εφαρμογές και θα προωθήσουμε και υπάρχουσες.
Ουσιαστικά, θα δώσουμε τη δυνατότητα στην τοπική κοινωνία να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό και τα εργαλεία της Cisco, για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη της καινοτομίας. Θα έχουμε και προγράμματα εκπαίδευσης δίνοντας πιστοποιήσεις που αφορούν την τεχνολογία στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Networking Academy της CISCO, που έχει ήδη δώσει 200 πιστοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη”.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος CISCO Αντώνης Τσιμπούκης
“Η ONEX Technology είναι συνεργάτης μας, μαζί έχουμε κάνει το έργο smart city του Δήμου Αθηναίων. Με την ONEX και με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο έχουμε συμφωνήσει τη δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας σε χώρο 600 τ.μ. μέσα στο χώρο του Νεωρίου. Θα αναπτύξουμε εφαρμογές για να γίνει smart η μαρίνα, το λιμάνι και πολλές άλλες υπηρεσίες στο νησί”, τόνισε ο κ. Τσιμπούκης.
Ψηφιακός μετασχηματισμός στην κοινωνία
Το πρώτο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της CISCO λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη και την περίοδο αυτή διοργάνωσε συνολικά 150 συνέδρια και εκδηλώσεις, εκπαίδευσε 200 άτομα σε συνολικά 1.200 ώρες, ενώ έτρεξε 15 καινοτόμα έργα.
«Σκοπός μας ήταν να καταφέρουμε να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία, την τεχνολογία και τα δρώμενα του ψηφιακού μετασχηματισμού στο κοινό. Έναν χρόνο μετά τα εγκαίνια έχουμε καταφέρει πάρα πολλά. Δεν περιμέναμε τέτοια ανταπόκριση», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Cisco, Αντώνης Τσιμπούκης. Τα έργα και τις επόμενες δράσεις του κέντρου παρουσίασε ο διευθυντής του κέντρου, Νίκος Λαμπρογεώργος, ο οποίος τόνισε πως η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από όλους τους φορείς, όπως διαφαίνεται και από τα 17 μνημόνια συνεργασίας που υπογράφηκαν.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου υπογράφηκαν και μνημόνια συνεργασίας με το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας – Live without Bulling, την οργάνωση Kids save lives, με στόχο τα παιδιά να μαθαίνουν να προστατεύονται από το cyber bulling, αλλά και να κάνουν μαθήματα καρδιακής αναζωογόνησης. Μεταξύ των επόμενων δράσεων που ξεχωρίζουν είναι η συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης για την ψηφιακή χαρτογράφηση διαδρομών, ποδηλάτων, αναπηρικών αμαξιδίων και μπαστουνιών τυφλών.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr