Γιάννης Λουκάκος: Νόστιμη εναλλακτική της καρμπονάρα... με σολομό, kale, αρακά & σπαράγγια

Η καρμπονάρα αλλιώς από τα χεράκια του διάσημου σεφ.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σπαγγέτι Νο7 MISKO

250 γρ. σολομός φιλέτο, κομμένος σε μεγάλο καρέ

50 γρ. ελαιόλαδο

40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο

250 γρ. σπαράγγια, σε μέτρια κομμάτια

70 γρ. αρακάς

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

60 γρ. κρόκος αυγού (3 κρόκοι)

120 γρ. ζωμός από το βράσιμο των ζυμαρικών

50 γρ. kale, φύλλα, χοντροκομμένο

50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο

5 γρ. άνηθος, χοντροκομμένος

10 γρ. λεμόνι, χυμός

αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα σπαγγέτι Νο7 και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της MISKO.

Αλατίζουμε τον σολομό από όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον σολομό και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν τα κομμάτια ένα καστανό χρώμα από όλες τις πλευρές αλλά να παραμείνουν ζουμερά, για περίπου 3 λεπτά. Αφαιρούμε τον σολομό σε ένα σκεύος και κρατάμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, τα σπαράγγια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να παραμένουν τραγανά για 3 λεπτά περίπου.

Κρατάμε λίγο από το kale, προσθέτουμε το υπόλοιπο μαζί με τον αρακά στο τηγάνι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να παραμείνουν τραγανά, για 1 λεπτό περίπου.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κρόκο, τα 80 γρ. από την παρμεζάνα, λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό που βράσαμε τα ζυμαρικά ώστε να υπάρχει μικρή υγρασία στη σάλτσα, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο και σβήνουμε τη φωτιά.

Αμέσως προσθέτουμε το μείγμα  με τον κρόκο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά.

Προσθέτουμε τον σολομό, τον χυμό λεμόνι, τα υπόλοιπα 20 γρ. από την παρμεζάνα και ανακατεύουμε προσεχτικά ώστε να μην σπάσουμε τα κομμάτια του σολομού.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τα ζυμαρικά, τρίβουμε από πάνω το μαύρο πιπέρι και προσθέτουμε λίγα από φύλλα kale που είχαμε κρατήσει.

Who is Who

 

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr