Στέλιος Παρλιάρος: Μπισκότα γεμιστά με χουρμάδες - Ονομάζονται Ma’amoul & είναι πεντανόστιμα
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους χουρμάδες με άλλα φρούτα, όπως αποξηραμένα δαμάσκηνα, ή με ξηρούς καρπούς.
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση
- 10 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. χουρμάδες απύρηνοι, ψιλοκομμένοι
- 150 γρ. νερό
- 1 κ. σ. ροδόνερο ή πορτοκαλόνερο
Για τη ζύμη
- 200 γρ. βούτυρο , λιωμένο
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ. σ. ροδόνερο ή πορτοκαλόνερο
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Ευχαριστούμε τον Στέλιο Παρλιάρο & το Steliosparliaros.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το ροδόνερο ή το πορτοκαλόνερο και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας απαλά και συχνά έως ότου εξατμιστούν τα υγρά και σχηματιστεί μία πάστα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ροδόνερο ή το πορτοκαλόνερο, μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε σε 16 ίσα κομμάτια.
Πιέζουμε με τις παλάμες μας καθένα από αυτά και στο κέντρο τους τοποθετούμε 1 κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση.
Καλύπτουμε τη γέμιση με τη ζύμη γυρίζοντάς την προς τα μέσα και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια.
Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου όπου έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα και τα πιέζουμε με την παλάμη μας προς τα κάτω (εάν διαθέτουμε τα παραδοσιακά ξύλινα καλούπια, βάζουμε το μπαλάκι με τη γέμιση μέσα στο καλούπι και το πιέζουμε ελαφρώς.
Το ξεκολλάμε και το ψήνουμε στη συνέχεια). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στον αέρα, για 20-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε ελαφρώς με ζάχαρη άχνη.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr