Μια λαχταριστή συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Μίνι στρούντελ με κόκκινα φρούτα και μήλα

Υπέροχο γλυκό! 

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση:

2 φλ. βατόμουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα

2 φλ. κεράσια χωρίς κουκούτσια

3 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

¾ φλ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

3 κ.γ. κορν φλάουρ

50 γρ. βούτυρο, λιωμένο

1 κ.γ. κανέλα

¼ μοσχοκάρυδο

Για τα στρούντελ:

1 αβγό

1 κ.σ. νερό

2 φύλλα σφολιάτας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΑΥΓΟ | ΒΟΥΤΥΡΟ | ΖΑΧΑΡΗ | ΚΕΡΑΣΙ | ΜΗΛΟ | ΦΡΟΥΤΑ | ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο 180°C.
2 Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα βατόμουρα, τα κεράσια, τα μήλα, τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα φράουλα, το κορν φλάουρ, το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη.
3 Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αβγό με 1 κ.σ. νερό και αφήνουμε στην άκρη.
4 Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας. Κόβουμε κάθε φύλλο στα 3 κατά μήκος. Κόβουμε την κάθε λωρίδα ζύμης και σε 3 κομμάτια για να πάρουμε 18 συνολικά κομμάτια ζύμης.
5 Στην άκρη κάθε κομματιού σφολιάτας βάζουμε μία κουταλιά γέμισης. Τυλίγουμε τις άκρες του κάθε φύλλου προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσουμε λίγο τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
6 Αλείφουμε την άκρη του κάθε φύλλου με λίγο αβγό και κλείνουμε το ρολό να σφραγίσει. Χαράζουμε απαλά την επιφάνεια από κάθε ρολό και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
7 Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζουμε τα μίνι ρολά.
8 Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο. Αφαιρούμε τα στρούντελ από το φούρνο, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

 

 

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr