Ντίνα Νικολάου: Τούρτα με καρύδα και φυστίκια Αιγίνης - θα εντυπωσιάσει στα γιορτινά τραπέζια
Γίνεται πολύ εύκολα και αν θέλετε μπορείτε να προετοιμάσετε τα παντεσπάνια και να τα διατηρήσετε τυλιγμένα σε μεμβράνη μέχρι την ημέρα που θα τη συναρμολογήσετε
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 80 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για τις φόρμες
- 250 ml κρέμα γάλακτος Light 15% λιπαρά, Arla
- 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/3 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. ινδοκάρυδο
- 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Για την επικάλυψη
- 200 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
- 300 γρ. άχνη, κοσκινισμένη
- 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- Τριμμένο ινδοκάρυδο
- Φυστίκια Αιγίνης
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά 2 φόρμες διαμέτρου 16-18 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί στη βάση.
Σε ένα μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με το μηλόξιδο και το αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνω το λιωμένο βούτυρο, το μείγμα κρέμας γάλακτος, το ινδοκάρυδο και τα φυστίκια και ανακατεύω καλά. Μοιράζω το μείγμα στις δύο φόρμες και ισιώνω την επιφάνεια. Ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, ξεφορμάρω τα κέικ και τα αφήνω στη σχάρα να κρυώσουν.
Για τη γέμιση
Βάζω το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Χαμηλώνω την ένταση και προσθέτω τη βανίλια και σταδιακά την άχνη. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα.
Συναρμολόγηση
Τοποθετώ το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα και στρώνω μια γενναία δόση κρέμας. Σκεπάζω με το δεύτερο παντεσπάνι και καλύπτω όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζω με τριμμένο ινδοκάρυδο και στολίζω φυστίκια Αιγίνης.
Who is Who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr