H μυθιστορηματική ζωή του Serial killer των μπικίνι: 20 φόνοι & τώρα ελεύθερος  για λόγους υγείας - Παντρεύτηκε την κόρη του δικηγόρου του στην φυλακή  

Ο Γάλλος Σαρλ Σομπράζ βρισκόταν υπό κράτηση στις φυλακές του Νεπάλ από το 2003 - Αποφυλακίζεται για λόγους υγείας, ανακοίνωσαν οι αρχές της ασιατικής χώρας - Πάνω του είχε στηριχθεί η γνωστή ταινία «Το Ερπετό»

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ διέταξε σήμερα την αποφυλάκιση του Γάλλου Σαρλ Σομπράζ, του κατά συρροή «δολοφόνου των μπικίνι» που έγινε γνωστός με το προσωνύμιο «Ερπετό» και ευθύνεται για μια σειρά φόνων σε χώρες της Ασίας τη δεκαετία του 1970.

Ο 78χρονος σήμερα Σομπράζ, που κρατείται στις φυλακές του Νεπάλ από το 2003, καταδικασμένος για τον φόνο δύο Αμερικάνων τουριστών, θα αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, σύμφωνα με ένα έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου. «Εάν δεν υπάρχουν άλλες κατηγορίες σε βάρος του ώστε να παραμείνει στη φυλακή, το δικαστήριο διατάζει να αποφυλακιστεί σήμερα και (…) να επιστρέψει στη χώρα του μέσα σε 15 ημέρες».

Ο Σομπράζ, από Ινδό πατέρα και Βιετναμέζα μητέρα, είχε δύσκολη παιδική ηλικία στη Γαλλία και κατέληξε πολλές φορές στη φυλακή για μικροαδικήματα. Τη δεκαετία του 1970 άρχισε τα ταξίδια στον κόσμο και βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ.

Συνήθιζε να προσεγγίζει τα θύματά του, να γίνεται φίλος τους και στη συνέχεια να τα ναρκώνει, να τα ληστεύει και να τα σκοτώνει. Στις περισσότερες περιπτώσεις επρόκειτο για τουρίστριες από δυτικές χώρες.

Το όνομα του Σομπράζ συνδέεται με περίπου 20 φόνους. Συχνά χρησιμοποιούσε τα διαβατήρια των ανδρών που σκότωνε για να ταξιδεύει στον επόμενο προορισμό του.

Το προσωνύμιο «Ερπετό» – από την ικανότητά του να αλλάζει ταυτότητα για να ξεφεύγει από τις αρχές – έδωσε τον τίτλο και σε μια επιτυχημένη σειρά του BBC και του Netflix που βασίστηκε στη ζωή του.

Ο Σομπράζ συνελήφθη στην Ινδία το 1976 και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για τον φόνο ενός Γάλλου τουρίστα σε ένα ξενοδοχείο στο Δελχί. Έμεινε όμως συνολικά 21 χρόνια στη φυλακή, με ένα σύντομο διάλειμμα το 1986, όταν δραπέτευσε και συνελήφθη ξανά στην Γκόα.

Αφού αφέθηκε ελεύθερος το 1997 επέστρεψε στο Παρίσι. Επανεμφανίστηκε όμως το 2003 στο Νεπάλ, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Αμερικανίδας τουρίστριας Κόνι Τζο Μπρόνζιτς. Δέκα χρόνια αργότερα κρίθηκε ένοχος και για τον φόνο του Καναδού συντρόφου της Μπρόνζιτς.

Το 2008, όντας στη φυλακή, ο Σομπράζ παντρεύτηκε την 20χρονη Νιχίτα Μπίσβας, 44 χρόνια νεότερή του και κόρη του Νεπαλέζου δικηγόρου του.

Τα θύματα του serial killer

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη του δολοφονία έγινε το 1975, όταν πνίγηκε μια 21χρονη από το Σιατλ, που λεγόταν Τερέζα Νόουλτον. Το σώμα της βρέθηκε στον κόλπο της Ταϊλάνδης και φορούσε ένα ανθισμένο μπικίνι, δίνοντας στον Σομπράζ το όνομα «ο Φονιάς με το μπικίνι».

Το επόμενο θύμα του ήταν η Βιτάλι Χακίμ, η σορός της οποίας βρέθηκε απανθρακωμένη στον δρόμο. Ακολούθησαν ο Χενκ Μπιντάντζα και η αρραβωνιαστικιά του Κορνέλια Χέμκερ, που είχαν δηλητηριαστεί από τον Σομπράζ και χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Σκότωσε τουλάχιστον άλλα δύο άτομα στην Ταϊλάνδη πριν διαφύγει για την Κολκάτα, όπου σκότωσε τον φοιτητή Άβονι Τζέικομπ απλά για να του κλέψει το διαβατήριο. Δηλητηρίασε επίσης τον Ζαν Λυκ Σολομόν με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Πώς οι αρχές κατάφεραν να τον πιάσουν

Τελικά, ο Σομπράζ την πάτησε το 1976, όταν προσπάθησε να ναρκώσει μια ομάδα 60 Φάλλων φοιτητών που βρίσκονταν σε διακοπές στο Νέο Δελχί. Ήθελε να τους κλέψει τα διαβατήρια και τα χρήματα, δίνοντάς τους υπνωτικά χάπια, τα οποία παρουσίασε ως αντιβιοτικά.

Ωστόσο προδόθηκε, επειδή τα χάπια ξεκίνησαν να λειτουργούν γρηγορότερα απ’ ότι αναμενόταν. Όταν οι πρώτοι φοιτητές άρχισαν να πέφτουν, οι υπόλοιποι ανησύχησαν και κάλεσαν την αστυνομία.

Ζούσε με πολυτέλεια στις φυλακές

Αν και οι αρχές τον φυλάκισαν για 12 χρόνια, ο ίδιος κατάφερε να έχει και εκεί πολυτελή ζωή, δωροδοκώντας συγκρατούμενους και φρουρούς, ενώ υποστήριξε ότι είχε ακόμη και γυναίκες ως συντροφιά για να έχει συνευρέσεις στο κελί του.

«Είχα πολλές γυναίκες που με επισκέπτονταν, κυρίως δημοσιογράφους και φοιτήτριες. Μόνο διανοούμενες» φέρεται ότι είπε ο Σομπράζ, όπως αναφέρει το βιβλίο «Η ζωή και τα εγκλήματα του Σαρλ Σομπράζ». Από τις φυλακές έφυγε το 1997.

Η εγκληματική του δραστηριότητα έγινε γνωστή μετά από προσπάθειες ενός Ολλανδού διπλωμάτη, που προσπάθησε να τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη. Ο Χέρμαν Νίπερνμπεργκ ξεκίνησε να τον κυνηγά το 1975, προσπαθώντας να βοηθήσει την αστυνομία της Ταϊλάνδης να διερευνήσει τους θανάτους δύο Ολλανδών φοιτητών, που είχαν συναντηθεί με τον Σομπράζ στο Χονγκ Κονγκ.

Ο διπλωμάτης διεξήγαγε τη δική του έρευνα και μπόρεσε να λάβει άδεια εισόδου στο σπίτι του Σομπράζ, όταν ο ύποπτος είχε φύγει για τη Μαλαισία. Εκτί εντόπισε έγγραφα με κηλίδες αίματος των θυμάτων, διαβατήρια, δηλητήρια και σύριγγες.

Έρευνα για τον Σομπράζ στο Κατμαντού το 2003 οδήγησε στη σύλληψή του για τους θανάτους δύο Καναδών το 1975 και η δίωξη βασίστηκε σε αποδεικτικά στοιχεία του διπλωμάτη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr