Γιάννης Λουκάκος: Στήθος γαλοπούλας σοτέ με μπαχαρικά, πορτοκάλι, τζίντζερ & κάστανα - ένα θεϊκό γιορτινό γεύμα (βίντεο)

Συνταγή για Στήθος γαλοπούλας σοτέ με μπαχαρικά, πορτοκάλι, τζίντζερ και κάστανα από τον Γιάννη Λουκάκο.

ΥΛΙΚΑ

Για το στήθος γαλοπούλας

  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 530 γρ. στήθος γαλοπούλας
  • 170 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 70 γρ. μπέικον, σε μικρά καρέ
  • 15 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 145 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 2 γρ. κανέλα ξύλο
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλο

    30 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 100 γρ. κάστανα προβρασμένα, καθαρισμένα
  • 20 γρ. βούτυρο5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το στήθος γαλοπούλας

Αλατίζουμε τη γαλοπούλα καλά από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη γαλοπούλα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές. Αποσύρουμε τη γαλοπούλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.

Προσθέτουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ξανθό χρώμα.

Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο, και μόλις μυρίσουν, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη μαρμελάδα πορτοκάλι και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Επαναφέρουμε τη γαλοπούλα στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να καλυφθεί σχεδόν από τα υγρά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει η γαλοπούλα στους 68C° στο εσωτερικό της, 45 λεπτά περίπου. Αφού το στήθος γαλοπούλας έχει μαγειρευτεί το αποσύρουμε από τη σάλτσα και τελειώνουμε τη σάλτσα προσθέτοντας τα κάστανα, το βούτυρο και το φρέσκο θυμάρι. Επαναφέρουμε το στήθος γαλοπούλας μέσα στη σάλτσα και σερβίρουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Tip: Συνοδέψτε με ένα αρωματικό πιλάφι ή με πουρέ πατάτας.

Tip: Εναλλακτικά μπορείτε να μαγειρέψτε το φαγητό στον φούρνο στους 160C° για 45 με 60 λεπτά.

Who is Who

 Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr