Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σαλάτα BLT με ψητά ντοματίνια και κριτσίνια - χορταστική και πολύ λαχταριστή
Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ντοματίνια
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
αλάτι, κατά βούληση
2 κ.γ. ρίγανη
15 κριτσίνια καλαμποκιού, Tsanos
10 φέτες μπέικον
1 μαρούλι
200 γρ. καλαμπόκι
Για τη σως:
200 γρ. γιαούρτι
3 κ.σ. μουστάρδας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ξύδι
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Πλένουμε πολύ καλά τα ντοματίνια μας. Αφαρούμε τα κοτσάνια, αν υπάρχουν. Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψί.
3 Ραντίζουμε τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο και το ξύδι. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ρίγανη. Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο πολύ καλά. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.
4 Ενώ ψήνοντα τα ντοματίνια μας, σε ένα μεγάλο, αντοκολλητικό, τηγάνι προσθέτουμε το μπέικον. Τηγανίζουμε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να τραγανίσει καλά το μπέικον.
5 Μεταφέρουμε το μπέικον σε πάγκο κοπής και όσο είναι ακόμη ζεστό το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Μεταφέρουμε το μπέικονσε ένα πιάτο έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας ώστε να τραβήξει το περιττό λίπος.
6 Χωρίζουμε τα φύλλα του μαρουλιού μας. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε. Κόβουμε σε αρκετά μεγάλα κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μαρούλι, τις ντομάτες, το μπέικον, το καλαμπόκι, τα κριτσίνια και τη σως.
Για τη σως: Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.
Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.
To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.
To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr