Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σάντουιτς με φιλέτο σολομού και σάλτσα μπάρμπεκιου - Το σνακ που θα λατρέψετε
Δείτε βήμα-βήμα την εκτέλεση της συντάγης
ΥΛΙΚΑ
30 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε ψιλά καρέ
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε ψιλά καρέ
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
30 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. dressing μουστάρδας, 17Delicatessen
μερικές σταγόνες χυμός λεμονιού
4 κομμάτια από φιλέτο σολομού, περίπου 180 γρ. το καθένα
Για τη σάλτσα:
4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
1/2 φλ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. σxοινόπρασο, ψιλοκομμένο
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
4 ψωμάκια της αρεσκείας μας
φύλλα μαρουλιού
ντομάτα, σε φέτες
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις πιπεριές , το κρεμμύδι και το φρέσκο τζίντζερ για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαραθούν.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το μίγμα, προσθέτουμε 2 κ.σ. dressing μουστάρδας και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μέσα στο μπολ τα φιλέτα του σολομού. Τα γυρίζουμε να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 60 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 180°C.
Σε ένα ταψί βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού, ελαφρώς σκουπισμένα από τη μαρινάδα τους, και ψήνουμε για 6 περίπου λεπτά.
Τα γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 6 λεπτά, μέχρι να γίνουν και στο εσωτερικό τους. Αν τα θέλουμε πιο άψητα, μειώνουμε το χρόνο ψησίματος κατά 1-2 λεπτά.
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου, τον κόλιανδρο, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα αλείφουμε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου, προσθέτουμε φύλλα μαρουλιού, φέτες ντομάτας, τα φιλέτα του σολομού και σερβίρουμε.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.
Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.
To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.
To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr