Ανδραβίδα: Που ψάχνουν 3η μέρα ερευνών τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη – Δυστυχώς, τώρα πλέον αναζητούν τη σορό του (βίντεο)

Ο χρόνος που πέρασε από την πτώση του F-4, το μεγάλο βάθος και το γεγονός ότι οι έρευνες είναι άκαρπες «σβήνουν» τι ελπίδες να είναι ζωντανός ο σμηναγός

Όσο οι ώρες περνούν και οι ελπίδες «σβήνουν» για τον 31χρονο σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, τον κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Άκαρπες έχουν αποβεί μέχρι αυτή την ώρα οι αγωνιώδεις και οργανωμένες έρευνες να εντοπιστεί ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε ακόμα:

Αποκάλυψη: Ετοιμαζόταν να κάνει οικογένεια ο σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης που αγνοείται – Είχε αρραβωνιαστεί πρόσφατα (βίντεο)

Ανδραβίδα: Υποβρύχιο ρομπότ & ωκεανογραφικό αναζητούν τον κυβερνήτη του F-4, πως έγινε το δυστύχημα – όλες οι εξελίξεις (βίντεο)

 

Οι έρευνες σήμερα διευρύνονται και στις ακτές, σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της Ηλείας, δηλαδή από την περιοχή του Πύργου μέχρι και τα όρια με τη Μεσσηνία.

Οι Αρχές «χτενίζουν» την περιοχή για να εντοπίσουν τον σμηναγό που αγνοείται, μετά την πτώση του Phantom F-4, 25 μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 μίλια δυτικά του Κατάκολου, στο Ιόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, συνεπικουρούμενες από ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ Αράξου, πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου ή και αντικειμένων του αεροσκάφους στην ακτή.

Οι δυνάμεις «απλώθηκαν» χθες από το Κατάκολο έως το Γιαννιτσοχώρι στην ακτογραμμή. Οι έρευνες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία θα συνεχιστούν και σήμερα Τετάρτη εφόσον απαιτείται.

Την προσπάθεια ανεύρεσης του σμηναγού συνεπικουρούν ακόμα και δυνάμεις της Αστυνομίας, ερευνώντας στην ίδια περιοχή.

Έρευνες με ρομπότ και δύτες, στα 1.000 μέτρα το βάθος

Στην περιοχή επιχειρούν δύτες της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ), της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών, καθώς και δύτες της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης.

Οι δύτες επιχειρούν σε ναυαγοσωστικό μέσο του Λιμενικού Σώματος, με την αρωγή υποβρύχιου ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να φθάνει σε βάθος έως 100 μέτρων.

Εκτός από το ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και ένα Super Puma που επιχειρούσαν και τις βραδινές ώρες, από τις πρώτες πρωινές ώρες προστέθηκε στις έρευνες ένα ελικόπτερο Agusta Bell.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr