Δημήτρης Σκαρμούτσος: Χοιρινό με παντζάρια γιαχνί - ένα νόστιμο πιάτο με πικάντικη γεύση
Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό σπάλα (χωρίς κόκκαλο), σε μικρά κομμάτια
½ φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. ξηρό λευκό κρασί
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
μερικά κλωναράκια σέλινο (όχι φύλλα, μόνο τα κοτσάνια)
1 πατάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 κ.σ. Tabasco, Sriracha
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
2-3 κόκκους μπαχάρι
500 γρ. παντζάρια μαγειρεμένα στον ατμό, τεμαχισμένα
½ ματσάκι άνηθο
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το χοιρινό. Ροδίζουμε καλά το χοιρινό, γυρνώντας συχνά για να μην αρπάξει. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
2 Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αφήνουμε να μαραθούν μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το σέλινο, την πατάτα, το Tabasco, αλάτι, λίγο πιπέρι και το μπαχάρι.
3 Ρίχνουμε ζεστό νερό, μέχρι να σκεπάσει όλα τα υλικά και μαγειρεύουμε για 90 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
4 Ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα παντζάρια και λίγο ζεστό νερό ακόμα. Σβήνουμε το φαγητό μετά από 3 λεπτά.
5 Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε με μία κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι στο κάθε πιάτο.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America.
To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.
Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.
To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.
To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr