Γιάννης Λουκάκος: Κουνουπίδι με μπέικον και σταφίδες - Μία εξαιρετική συνταγή που θα σας κερδίσει γευστικά (βίντεο)
Θα κερδίσει και τον πιο φανατικό εχθρό του εξαιρετικού αυτού λαχανικού!
ΥΛΙΚΑ
- 750 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια
- 150 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρό καρέ
- 20 γρ. σταφίδα μαύρη
- 40 γρ. κάππαρη, κομμένη
- 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 40 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
- 50 γρ. ξύδι λευκού κρασιού
- 3 γρ. θυμάρι, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
- 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 40 γρ. φουντούκι, καβουρδισμένο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. μήλο πράσινο, σε λεπτές λωρίδες
- 5 γρ. ψωμί κρουτόν, τριμμένο
- αλάτι
- ελαιόλαδο
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατίζουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κουνουπιδιού. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κουνουπίδι και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο καστανό χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μισό βούτυρο, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
Αφαιρούμε σε ένα πιάτο το κουνουπίδι, προσθέτουμε το μπέικον και του δίνουμε χρώμα. Προσθέτουμε τη σταφίδα, την κάππαρη, το σκόρδο και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, σβήνουμε με το ξύδι και δένουμε τη σάλτσα με το υπόλοιπο βούτυρο.
Επαναφέρουμε στο τηγάνι το κουνουπίδι και με ένα κουτάλι παίρνουμε από τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει και ρίχνουμε πάνω από τα κομμάτια του κουνουπιδιού.
Μόλις η σάλτσα έχει δέσει επαρκώς και έχουμε καλύψει ομοιόμορφα τα κομμάτια κουνουπιδιού αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα. Γαρνίρουμε από πάνω με τη γραβιέρα, το φουντούκι, το μήλο, και το κρουτόν.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.
Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.
Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.
Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr