Ντίνα Νικολάου: Κορμός σοκολάτας με μπισκότα και μαρεγκάκια - Γλυκό για όλους τους chocoholics!
Απλά... top!
Υλικά
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
-
Παίρνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με διαστάσεις περίπου 13 x 23 εκατοστά και τη ντύνω εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εφαρμόσει ακριβώς και οι άκρες της να περισσεύουν αρκετά από τα τοιχώματα της φόρμας.
-
Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετημένη πάνω από άλλη κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει νερό. Μόλις η σοκολάτα λιώσει ρίχνω το βούτυρο ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα σκεύος ανάμειξης και προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη και ελάχιστο αλάτι και το αυγό και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Σπάζω τα μαρεγκάκια με τα χέρια μου σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνω στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύω απαλά. Αδειάζω το μείγμα στην ντυμένη φόρμα του κέικ και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Στρώνω τα μπισκότα και καλύπτω όλη την επιφάνεια. Γυρίζω τις άκρες της μεμβράνης που περισσεύουν και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 5 – 6 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει. Για να ξεφορμάρω το γλύκισμά μου, αναποδογυρίζω τη φόρμα σε πιατέλα, ανασηκώνω τη φόρμα και αφαιρώ προσεκτικά τη διάφανη μεμβράνη. Κόβω το γλύκισμα σε φέτες και σερβίρω.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr