Για το καλαμάρι πανέ
Στεγνώνουμε το καλαμάρι σε απορροφητικό χαρτί . Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και το μαραθόσπορο. Αλατίζουμε το καλαμάρι και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι , μετά από το ασπράδι και ύστερα από το πάνκο .
Μαγειρεύουμε σε τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα ρομέσκο (για 200 γρ)
Σ’ ένα τηγάνι, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το ψωμί μέχρι να πάρει ωραίο, έντονο χρώμα. Αποσύρουμε και καθαρίζουμε το τηγάνι αν χρειάζεται. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Ύστερα ρίχνουμε τη ντομάτα, μαγειρεύοντάς την σε έντονη φωτιά ώστε να χάσει τα υγρά της και να ξεκινήσει να κολλάει στο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο , τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ, όπου προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα χτυπάμε όλα μαζί, μέχρι να έχουμε μία πηχτή σάλτσα.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.
Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.
Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.
Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.