Άκης Πετρετζίκης: Σας περίσσεψε τσουρέκι; Mην το πετάξετε - Φτιάξτε Trifle, ένα άπαιχτο γλυκό
Δοκιμάστε το! Δροσερό γλυκό, που το τσουρέκι το απογειώνει
Συστατικά
4 φέτες τσουρέκι
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. μέλι
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα πορτοκαλιού
50-100 γρ. φραγκοστάφυλα
50 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
50 γρ. καρύδια
Για το σερβίρισμα
ξύσμα πορτοκαλιού
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε το τσουρέκι σε μικρά κομμάτια και τα μοιράζουμε σε δύο ποτήρια.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό από το πορτοκάλι, το μέλι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Μοιράζουμε το σιρόπι στα ποτήρια.
Στο ίδιο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα από το πορτοκάλι, και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια μους γιαουρτιού.
Βάζουμε από 2-3 κ.σ. από τη μους σε κάθε ποτήρι.
Μοιράζουμε από πάνω τα φραγκοστάφυλα, τα μούρα και τα καρύδια.
Σερβίρουμε με έξτρα ξύσμα πορτοκαλιού.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr