Ντίνα Νικολάου: Αραβικές πίτες με φέτα, ελιές, φύτρα και λιαστές ντομάτες - Χορταστικά και ιδιαίτερα σάντουιτς
Θα σας αρέσουν πολύ. Η λεπτή γεύση του αχλαδιού ισορροπεί τη δυνατή γεύση της λιαστής ντομάτας και την οξύτητα της φέτας.
Υλικά
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
-
Ζεσταίνω τις αραβικές πίτες το πολύ για 1 λεπτό σε δυνατό προθερμασμένο γκριλ, ώστε να μαλακώσουν αλλά όχι να ροδίσουν ούτε να γίνουν τραγανές.
-
Τις βγάζω από το φούρνο (χωρίς να κλείσω το γκριλ) και, καθώς έχουν φουσκώσει ελαφρά, τις κόβω προσεκτικά κατά μήκος από τη μία άκρη στην άλλη, ώστε να γίνει η καθεμία σαν φάκελος.
-
Τις ραντίζω εσωτερικά με το ελαιόλαδο.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα φύτρα, τις κομμένες ελιές και τις λιαστές ντομάτες.
-
Μοιράζω το μείγμα στους «φακέλους» και συμπληρώνω με 2 φέτες τυριού και 2 - 3 φέτες αχλαδιού για κάθε «φάκελο». Πιέζω τις πίτες για να λεπτύνουν κάπως και τις ζεσταίνω στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά.
-
Τις σερβίρω αμέσως.
Who is who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr