Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μας έχει συνταγή για το απόλυτο finger food - Τορτίγιες με ψητό κοτόπουλο και αβοκάντο
Εύκολο και γρήγορο...
ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
500 γρ μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και πέτσα
1 κ.σ. κύμινο
1 κ.σ. φυτικό λάδι
1 κ.σ. χοντρό αλάτι
½ κ.γ. μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
8 τορτίγιες, ζεσταμένες
2 αβοκάντο σε φέτες
2 ντομάτες, κομμένες σε μισοφέγγαρα
8 φύλλα μαρουλιού
λαϊμ σε φέτες για το σερβίρισμα
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ | ΦΡΟΥΤΑ
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Σε ένα ταψί βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κοτόπουλο, το λάδι, το κύμινο και αλατοπίπερο. | |
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο, για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφήνουμε λίγο το κοτόπουλο να κρυώσει πριν το κόψουμε σε φέτες. | |
Το μοιράζουμε, μαζί με το μαρούλι, αβοκάντο και τις ντομάτες, επάνω στις τορτίγιες και σερβίρουμε με συνοδία από φέτες λαϊμ. |
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr