Δημήτρης Σκαρμούτσος: Συνταγή για αυθεντική κρέμα Καταλάνα - θα σας ενθουσιάσει

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

1 ½  κιλό πατάτες baby

2 κ.σ. βούτυρο τ. Κερκύρας

1 κύβο κότας

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μουστάρδα

1 φλ. λευκό κρασί, ξηρό

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίζουμε και τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, φροντίζοντας να τις σκεπάζει. Βράζουμε για 10 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σουρώνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στην άκρη.

2 Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τον κύβο κότας, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά και με μία ξύλινη κουτάλα, βοηθάμε τον κύβο να διαλυθεί.

3 Αφαιρούμε το δεντρολίβανο και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.

4 Σβήνουμε με το κρασί, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα και γυρνώντας τις πατάτες από όλες τις πλευρές, ώστε να πάρουν χρώμα και να ξεροψηθούν.

5 Τέλος ρίχνουμε τον άνηθο. Αποσύρουμε τις πατάτες από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση και σερβίρουμε συνοδεία γιαουρτιού.

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε το φλόγιστρο μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής επαγγελματικό της dexam απο το coozina.gr

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr