Δείτε τις αρκούδες που μοιάζουν με μεταμφιεσμένους ανθρώπους - ζουν σε ζωολογικό κήπο & οι επισκέπτες τρίβουν τα μάτια τους (βίντεο)
Zωολογικός κήπος στην ανατολική Κίνα καθησύχασε τους επισκέπτες του ότι οι «αρκούδες του ήλιου» είναι πραγματικές και όχι μεταμφιεσμένοι άνθρωποι, μετά από βίντεο με το ζώο να στέκεται σαν… άτομο
Το βίντεο δημιούργησε τις φήμες και τα social media «οργίασαν».
Απαντώντας λοιπόν στο viral βίντεο ο ζωολογικός κήπος Hangzhou είπε ότι οι άνθρωποι «δεν καταλαβαίνουν» το είδος. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχαν υποθέσει ότι η αρκούδα θα μπορούσε να είναι ένα άτομο με στολή αρκούδας.
Οι «αρκούδες του ήλιου» το μικρότερο είδος αρκούδας στον κόσμο, έχουν γενικά το μέγεθος ενός μεγάλου σκύλου, λέει ο ζωολογικός κήπος. Είναι ένα απειλούμενο είδος ιθαγενές στα τροπικά δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Στο βίντεο, η αρκούδα του ήλιου φαίνεται να στέκεται ψηλά στην άκρη του χώρου που βρίσκεται, κρατώντας τα πόδια της στο πλάι και φαινομενικά παρατηρώντας μόνη της τους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου.
Οι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν αναρωτηθεί πώς η αρκούδα μπορούσε να στέκεται τόσο όρθια στα λεπτά πόδια της.
Ο ζωολογικός κήπος, τόνισε ότι οι αρκούδες του ήλιου είναι «μικροκαμωμένες, η μικρότερη αρκούδα στον κόσμο». Σε ανάρτησή του, ο ζωολογικός κήπος Hangzhou σημειώνει ότι οι αρκούδες έχουν ύψος περίπου 1,3 μέτρα όταν στέκονται όρθιες στα πίσω πόδια τους, που είναι λιγότερο από το μισό μέγεθος των αρκούδων γκρίζλι που είναι εγγενείς στη Βόρεια Αμερική.
HANGZHOU ZOO
Η Δρ Ashleigh Marshall, ειδικός από τον ζωολογικό κήπο του Chester, λέει ότι το ζώο στο βίντεο είναι "σίγουρα μια πραγματική αρκούδα" - αν και παραδέχεται ότι οι αρκούδες του ήλιου συχνά "μοιάζουν πολύ με τους ανθρώπους με τα κοστούμια τους".
Ερωτηθείσα στο πρόγραμμα PM του BBC σχετικά με την αναστατωμένη εμφάνιση του δέρματος της αρκούδας γύρω από το πίσω άκρο της, είπε ότι αυτό είναι ένα φυσιολογικό και πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της ανατομίας της.
Οι πτυχές βοηθούν στην προστασία των αρκούδων από τα αρπακτικά, καθώς η χαλαρότητα επιτρέπει στην αρκούδα να «γυρίζει με το δέρμα της» και να αντεπιτίθεται εάν ένα μεγάλο ζώο όπως η τίγρη τις πιάσει, εξήγησε η Δρ Ashleigh Marshall.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr