Κλαίρη Τσαλουχίδη Χατζημηνά: «Γυναίκα του Λωτ» - Απολαύστε το νέο έργο της αγαπημένης καλλιτέχνη!
Θα το βρείτε στην Αθήνα!
Σας παρουσιάζουμε μία ταλαντούχα γυναίκα η οποία έχει συνεισφέρει στον καλλιτεχνικό χώρο!
Ο λόγος για την Κλαίρη Τσαλουχίδη - Χατζημηνά.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1979-1982). Για πέντε χρόνια έζησε και εργάστηκε στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Λονδίνο παρακολούθησε μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης στο Sotheby. Με την επιστροφή της στην γενέτειρά της Αθήνα, επικεντρώθηκε στην Τέχνη της.
Δουλευοντας διπλα σε σημαντικους καλλιτεχνες επι σειρα ετων, επελεξε σαν αγαπημενο μεσο εκφρασης το παστελ και το καρβουνο. Παρουσίασε τη δουλειά της σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Από το 2009 εκθέτει στη Γκαλερί Αργώ στο κέντρο της Αθήνας και σε σημαντικούς Δημόσιους Χώρους και Μουσεία.
Σήμερα εαν θέλετε να απολαύσετε τα έργα της θα επισκεφθείτε την έκθεση «Το φαινόμενο της πεταλούδας» στο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας «Κλωσταί Πεταλούδας - Μουζάκης».
Πρόκειται για μία εντυπωσιακή, διαδραστική έκθεση, όπου οι έννοιες παρελθόν, παρόν και μέλλον αλληλοσυγκρούονται και αλληλοσυγχέονται, προσφέροντας ένα ταξίδι στον χωροχρόνο, αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό.
Στη μέση ενός αχανούς χώρου, στο υπόγειο του κτιρίου, το βλέμμα πέφτει αμέσως σε μία κατάλευκη (δομική) κολώνα, ύψους 5 μέτρων, ολόκληρη «ντυμένη» με αλάτι και με τον φωτισμό να δημιουργεί ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
Πρόκειται για τη «Γυναίκα του Λωτ», έργο της Κλαίρης Τσαλουχίδη-Χατζημηνά.
Διαβάστε ακόνη: Η Κλαίρη Τσαλουχίδη - Χατζημηνά στην Ινδία: 4 Έλληνες ζωγράφοι με τα έργα τους για το 1821 στο Νέο Δελχί (φωτό & βίντεο)
Η βιβλική μορφή που μετατράπηκε σε στήλη άλατος μετά την καταστροφή των Σοδόμων, αλλά και το αλάτι, απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη ζωή καθώς επίσης και για τη διαδικασία βαφής των υφασμάτων, αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για την εικαστικό. Μέσα από το εντυπωσιακό έργο, η καλλιτέχνης θέτει ερωτήματα σχετικά με τη γυναικεία ανωνυμία της συζύγου του Λωτ, αλλά και της ταυτότητας των γυναικών ηρωίδων που εργάστηκαν σε βιομηχανίες όπως η συγκεκριμένη.
Το εργοστάσιο απίστευτη σπάνια εμπειρία και ο Πράπογλου εξαιρετικός curator απο τους top στην σύγχρονη τέχνη (Δαφνί κλπκλπ)
Ώρες λειτουργίας
Πέμπτες με Κυριακές 13:30-20:00
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr