Η Ντίνα Νικολάου μας φτιάχνει: Φλογέρες με αμύγδαλα και αράπικα φιστίκια - Ένα νοστιμότατο γλυκάκι!

Το φλούδι το αφαιρούμε!

Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο Βηρυτού
  • 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο

για τη γέμιση

  • 4 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα, ασπρισμένα
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού φυστίκια αράπικα, αλατισμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο, σκόνη

για το σιρόπι

  • 300 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. γλυκόζη
  • χυμός από ½ λεμόνι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση
Για τη γέμιση

  1. Βάζω τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα καβουρδίζω για λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν. Τα ρίχνω λίγα λίγα στο μούλτι και τα χοντροθρυμματίζω. Βάζω τα αράπικα φυστίκια σε μια πετσέτα και τα τρίβω καλά μέχρι να φύγουν οι φλούδες τους. Ρίχνω τα καθαρισμένα φυστίκια στο μούλτι και τα χοντροτρίβω. Ρίχνω τα αμύγδαλα και τα φυστίκια σε ένα μπολ και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύω καλά.

Για τις φλογέρες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Ανοίγω το πακέτο με το φύλλο Βηρυτού στον πάγκο της κουζίνας, το ξεδιπλώνω, με την μακριά πλευρά του προς το μέρος μου. Κόβω όλα τα φύλλα μαζί, σε 4 φαρδιές λωρίδες. Αλείφω με βούτυρο την πρώτη λωρίδα και βάζω στην άκρη της μια μεγάλη κουταλιά γέμιση. Γυρίζω τις άκρες της λωρίδας φύλλου προς τη γέμιση και κατόπιν τυλίγω σε ρολάκι.
  2. Βουτυρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετώ εκεί το ρολάκι. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά.
  3. Αλείφω με βούτυρο όλα τα ρολάκια και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Bγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνω τις φλογέρες να κρυώσουν εντελώς.

Για το σιρόπι

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζω όλα τα υλικά μαζί και τα βράζω για 4-5 λεπτά. Ρίχνω το καυτό σιρόπι επάνω στις κρύες φλογέρες και τις αφήνω για 4-5 λεπτά. Γυρίζω με προσοχή τις φλογέρες για να σιροπιαστούν και από την άλλη πλευρά και τις μεταφέρω σε μια πιατέλα. Σερβίρω αμέσως.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr