Δημήτρης Σκαρμούτσος: Cupcakes Κολοκύθας πιο εύκολα από ποτέ στο airfryer!
Δοκιμάστε τα γευστικά cupcakes!
Υλικά
Για το πουρέ κολοκύθας:
- 1 κίτρινη κολοκύθα (2 κιλά)
- 2 κ.σ. βούτυρο
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- ½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σκόνη
- 1 κ.γ. πιπέρι
- αλάτι, κατά βούληση
Για τα cupcakes:
- 1 φλ. πουρέ κολοκύθας
- 200 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. baking powder
- 2 αυγά
- 100 γρ. φέτα
- ½ φλ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούλησ
Ευχαριστούμε το Δημήτρη Σκαρμούτσο & το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
Για το πουρέ κολοκλυθας: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. |
Πλένουμε την κολοκύθα εξωτερικά με τρεχούμενο νερό. Αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε την κολοκύθα στη μέση. | |
Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους και ίνες από το εσωτερικό της κολοκύθας. Βάζουμε την κολοκύθα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος με τη σάρκα προς τα κάτω. | |
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η σάρκα της κολοκύθας και να τρυπιέται με ένα πιρούνι. | |
Εντωμεταξύ, σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την κανέλα, και το μοσχοκάρυδo να ενωθούν. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε την κολοκύθα να κρυώσει αρκετά, ώστε να μπορούμε να την πιάσουμε με τα χέρια. | |
Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα της κολοκύθας από τη φλούδα. Βάζουμε τη σάρκα της κολοκύθας στον κάδο του μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λείος πουρές. | |
Μεταφέρουμε το ζεστό πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. | |
Για τα cupcakes: | Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, baking powder, πάπρικα, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι. |
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα υγρά υλικά: τον πουρέ κολοκύθας, το γιαούρτι, τα αυγά, και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε. | |
Θρυμματίζουμε το τυρί και το προσθέτουμε στο μίγμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης για muffins (ή με χαρτάκια για ψήσιμο σε αντικολλητική). | |
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. (Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του μάφιν και αν βγει καθαρή είναι έτοιμα). Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα ξεφορμάρουμε. |
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Από το 2010 ως το 2013, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στους δημοφιλείς τηλεοπτικούς διαγωνισμούς Master Chef και Master Chef Junior του Mega Channel, μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Λουκάκο. Το 2017, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην αναβίωση του Master Chef του Star Channel, κάνοντας τον το μόνο κριτή που εμφανίστηκε και στις δύο εκδοχές της σειράς. Αποχώρησε από την σειρά οικειοθελώς πριν την δεύτερη σεζόν.
Από το 2013 ως το 2014, παρουσίαζε την εκπομπή Χωρίς Συνταγή στο Mega Channel. Από το 2015 ως το 2017, ήταν ο παρουσιαστής και κριτής του τηλεοπτικού διαγωνισμού Blind Taste στο Star Channel.
Από το 2018, παρουσιάζει την εκπομπή μαγειρικής Food n' Friends με τον κωμικό Ηλία Φουντούλη, στο ANT1. Από το 2020, παρουσιάζει την εκπομπή Γειτονιές στο Πιάτο στο ΑΝΤ1.
Το 2020, είχε τέσσερα εστιατόρια, και την υπηρεσία catering Δειπνοσοφιστήριον.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο dimitrisskarmoutsos.gr που θα σας συναρπάσουν.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr