Η γραβάτα made in Greece από τον οίκο Pagoni που φόρεσε ο Βασιλιάς Κάρολος - Με ελληνικές σημαίες! (φωτό)
Τίμησε την καταγωγή του
Με μία ιδιαίτερη γραβάτα εμφανίσθηκε ο Βασιλιάς Κάρολος στην τελετή υποδοχής του προέδρου της Νότιας Κορέας.
Ο 75χρονος επέλεξε ελληνικό "αξεσουάρ" για να υποδεχθεί τον Γιόν Σουκ Γιεόλ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, τιμώντας έτσι την καταγωγή του.
Διαβάστε ακόμη: Made in Greece οι γραβάτες του Βασιλιά Καρόλου: Επιλέγει το ελληνικό brand & για τις επίσημες εμφανίσεις του - Δείτε φωτό
Μέσα από φωτογραφίες που δημοσίευσε ο επίσημος λογαριασμός των royals παρατηρούμε ότι η γραβάτα του Καρόλου είναι γεμάτη με ελληνικές σημαίες.
instagram @theroyalfamily
Πρόκειται για μία δημιουργία του οίκου Pagoni με ελληνικές ρίζες φυσικά.
Ο βασιλιάς επιλέγει συχνά να εμφανίζεται με "ελληνικές" γραβάτες, όπως και σε πρόσφατο ταξίδι του στην Κένυα.
Η ελληνική καταγωγή του
Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ μέχρι πρότινος είχε τον επίσημο τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας. Είναι ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του πρίγκιπα Φίλιππου, ενώ ως ο πρωτότοκος κατέχει τον τίτλο ευγενείας του Δούκα της Κορνουάλης. Μιας και ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε ελληνική καταγωγή, έτσι και ο Κάρολος έχει επισημάνει πολλές φορές τη σχέση του με την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος όσο και ο παππούς του, πρίγκιπας Ανδρέας ήταν μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Ο προπάππος του είναι ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ των Ελλήνων.
Διαβάστε ακόμη: Κάρολος - Καμίλα ως οικοδεσπότες! Μεγάλη υποδοχή του Προεδρικού ζεύγους της Κορέας - Η τιάρα "παρακαταθήκη" της Βασίλισσας Ελισάβετ! (φωτό)
Όμως, δεν γνώρισε ποτέ τον παππού του, ενώ ο Φίλιππος είχε φυγαδευτεί από τη χώρα μέσα σε ένα καφάσι από πορτοκάλια. Τα αισθήματα του για την χώρα στην οποία γεννήθηκε, ήταν πάντα αμφίσημα. Δεν έζησε ποτέ στην Ελλάδα και κληρονόμησε τη δυσπιστία του πατέρα του απέναντι στη χώρα.
Αλλά ο νέος βασιλιάς, Κάρολος, είναι διαφορετικός. «Κληρονόμησε» την αγάπη του για την Ελλάδα από τη γιαγιά του Αλίκη και αυτή ήταν που τον έφερε σε επαφή με το ελληνικό παρελθόν του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr