Σέρρες: Από «Αμερικανιά», υγιεινή διατροφή - Πως ο παραγωγός, Χρήστος Αγριανίδης, λανσάρει το φυστικοβούτυρο στους Έλληνες!

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια το φυστικοβούτυρο θα χαρακτηρίζονταν στην αργκό, ως «αμερικανιά». Σήμερα κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, καθώς ένας Σερραίος παραγωγός  «σύστησε» το προϊόν στους Ελληνες καταναλωτές



Ο Σερραίος παραγωγός, Χρήστος Αγριανίδης, είναι έτοιμος να λανσάρει δύο νέα προϊόντα. Φυστικοβούτυρο με μέλι, ενώ το άλλο θα περιέχει μικρά κομματάκια από φυστίκι
Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια το φυστικοβούτυρο θα χαρακτηρίζονταν στην αργκό, ως «αμερικανιά». Σήμερα κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, καθώς ο  Χρήστος Αγριανίδης, «σύστησε» το προϊόν στους Ελληνες καταναλωτές. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία απασχολούνται ο ίδιος, η γυναίκα του και τα 2 τους παιδιά. Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελιδα\"εξεδρα\" για 4 μήνες απασχολεί και κατοίκους του χωριού Αμμουδιά Σερρών, που εδρεύει η εταιρεία.
Σήμερα, η εταιρεία του κ. Αγριανίδη εμπορεύεται περισσότερους από 700 τόνους φυστίκι, το οποίο και διανέμει στην λιανεμπορική αλυσίδα Θανόπουλος αλλά και σε μεγάλα καταστήματα delicatessen.



Eξαιτίας δε της απήχησης που γνωρίζει το προϊόν, σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμος να λανσάρει και δύο νέα προϊόντα φυστικοβούτυρο πέραν από την κλασσική μορφή που σήμερα πωλείται. Συγκεκριμένα το ένα προϊόν θα είναι φυστικοβούτυρο με μέλι και το άλλο θα περιέχει μικρά κομματάκια από φυστίκι.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι το φυστικοβούτυρο είναι ένα εξαιρετικό προϊόν καθώς περιέχει μόνο φιστικόψυχα και αλάτι, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στην αγορά, τα οποία περιέχουν μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια (τα γνωστά trans λιπαρά), που έχουν απαγορευτεί σε πολλές χώρες, και χημικά, που ευθύνονται για την πηχτή τους υφή.
Οσον αφορά τις εξαγωγές, είναι μέσα στο πρόγραμμα του Χ. Αγριανίδη, αλλά όχι επί του παρόντος καθώς τα περιθώρια ανάπτυξης του προϊόντος στην ελληνική αγορά είναι πολύ μεγάλα.
Η εταιρία δημιουργήθηκε το 2000 και εδρεύει στην Αμμουδιά Σερρών. Από τα πρώτα κιόλας βήματα ακολουθούμε παραδοσιακούς τρόπους παρασκευής Ξηρών Καρπών σε μεγάλη ποικιλία και σύμφωνα με ποιοτικές σταθερές διεθνούς νομοθεσίας. Η φιλοσοφία της πηγάζει από το γεγονός ότι το τελικό προϊόν μας καταλήγει σε ανθρώπους που θέλουν να γευτούν κάτι υγιεινό και ποιοτικό.

Πηγή: Παρατηρητής Σερρών
http://www.serresparatiritis.gr/index.php?page=description&article_id=8137

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr