Τοpwoman η Μαριάννα Παγώνη, δημιουργός της περίφημης γραβάτας του Βασιλιά Καρόλου με τις σημαίες - Η ιστορία του Maison des cravates Pagoni από το 1933

90 χρόνια εμπιστοσύνης!

Όλα τα βλέμματα είχε τραβήξει η "ελληνική" γραβάτα με τις σημαίες που φόρεσε ο Βασιλιάς Κάρολος στο σύντομο τετ-α-τετ που είχε με τον Ρίσι Σούνακ.

Βέβαια, και στο παρελθόν ο 73χρονος έχει επιλέξει ελληνικό αξεσουάρ σε δημόσιες εμφανίσεις του όπως στο πρόσφατο ταξίδι του στην Κένυα.

Διαβάστε ακόμη: Η γραβάτα made in Greece από τον οίκο Pagoni που φόρεσε ο Βασιλιάς Κάρολος - Με ελληνικές σημαίες! (φωτό)

Και τα εύσημα για αυτές τις Made in Greece γραβάτες τα παίρνει ο οίκος Pagoni!

Συγκεκριμένα, η Μαριάννα Παγώνη, η "βασίλισσα" της γραβάτας είναι "υπεύθυνη" για αυτό το αποτέλεσμα!

 

"Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε εκεί σε κάθε στιγμή της ζωής όλων σας..." δηλώνει η ίδια

Να σημειώσουμε ότι την έχουμε δει παλαιότερα να συμμετέχει στο πάνελ για την Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου στην Υβριδική Εκδήλωση από την ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας) στο Ξενοδοχείο ‘ELECTRA METROPOLIS’ , με θέμα: «Γυναίκα και Εμπόριο στην εποχή του Covid-19».


instagram @pagonimaison

Who is who του Οίκου Γραβατών Παγώνη

Ο ΟΙΚΟΣ ΓΡΑΒΑΤΩΝ ΠΑΓΩΝΗ ξεκίνησε το 1933 με ιδρυτή τον Τάσο Παγώνη.

Από μικρό παιδί ο Ιδρυτής είχε απέραντη αγάπη, θα μπορούσαμε να πούμε έρωτα σ’ αυτό το ανδρικό αξεσουάρ που λέγεται γραβάτα. Καθετί που έβλεπε το οραματιζόταν πως μπορούσε να γίνει μία δημιουργία στη γραβάτα. Είχε γούστο, απέραντο ταλέντο στα χρώματα και τρομερές εμπνεύσεις στις υφάνσεις. Γνωστή για πρώτη φορά απ’ αυτόν στη υφήλιο "υφαντή ελληνική γραβάτα".

Δημιουργούσε ξεχωριστές γραβάτες οι οποίες δεν είχανε καμία σχέση με μοντέλα της εποχής εκείνης. Ήταν πρωτοποριακός. Αμέσως τα μοντέλα γραβάτες του Παγώνη γίνανε γνωστά σ’ όλη την εκλεκτή Αθήνα της εποχής. Έγινε μόδα η Γραβάτα Παγώνη και η φήμη του πέρασε και τα σύνορα της χώρας του. Τη γραβάτα τη δημιούργησε από σχέδιο, παραγωγή υφάσματος, χειροποίητη ραφή, μόνος του στην αρχή και μετά από τον πόλεμο με μόνιμο συνεργάτη την γυναίκα του Νίκη.

Η Νίκη Παγώνη είχε γνωστό οίκο γυναικείας μόδας της εποχής εκείνης. Οι δύο μαζί συνδύαζαν αγάπη προς την δημιουργία και τελειότητα στη εκτέλεση της γραβάτας. Δεν είναι λοιπόν τυχαία η επιτυχία της Γραβάτας Παγώνη.

Στην αρχή η Γραβάτα Παγώνη βρισκόταν στα καλύτερα καταστήματα Αθηνών με προσωπική προβολή της γραβάτας από τον ίδιο τον Τάσο Παγώνη. Κατόπιν απαιτήσεως της πολυπληθούς πια πελατείας ο Τάσος Παγώνης άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην υφήλιο μόνον με γραβάτες με την επωνυμία ΟΙΚΟΣ ΓΡΑΒΑΤΩΝ ΠΑΓΩΝΗ στην πλατεία Συντάγματος, Φιλελλήνων 3. Πολλοί στον ανταγωνιστικό χώρο της ανδρικής μόδας θεωρήσανε ότι αυτό θα ήταν και η καταστροφή του διότι δεν θα μπορούσε να κρατηθεί μόνο με γραβάτα και παπιγιόν. Η απάντηση όλων αυτών ήταν η τεράστια επιτυχία του ειδικού καταστήματος.

Διαβάστε ακόμη: Ο Βασιλιάς Κάρολος υπερ της Ελλάδας στο ζήτημα με τα γλυπτά - Η "ελληνική" γραβάτα στη συνάντηση με τον Σούνακ (φωτό)

Όλη η Αθήνα ονόμασε το πόστο του καταστήματος "ΣΤΑΣΗ ΠΑΓΩΝΗ" ουρές ήταν η πελατεία του για γραβάτα ΜΟΝΟ ΠΑΓΩΝΗ

Ο Τάσος Παγώνης υπήρξε δάσκαλος για τη γραβάτα σε όλους όσους ασχολήθηκαν στην πατρίδα του και όχι μόνο. Μεγάλοι οίκοι του εξωτερικού που είχε αρχίσει πλέον τη συνεργασία τους μαζί του για τις δημιουργίες του, τον ευχαριστούσαν για τις συμβουλές του. Η αναγνώριση του Τάσου Παγώνη ήταν διεθνής και χαμογελούσε με ικανοποίηση όταν έβλεπε να τον αντιγράφουν διότι όπως έλεγε ο ίδιος "η αντιγραφή ανεβάζει το Standard της αγοράς". Η φαντασία του και η ποιότητα του στη γραβάτα ήταν τα βασικά στοιχεία που τον ανέβαζαν συνέχεια χωρίς συναγωνισμό μέσα στον ανταγωνισμό και ήταν ο μόνος ο οποίος κρατήθηκε και αναπτύχθηκε στις δύσκολες εποχές εκείνες. Ο ίδιος δημιούργησε άλλα δύο καταστήματα.

 

 

Φτάσαμε Οκτώβριο 1969, ο Τάσος Παγώνης ύστερα από την τόση ένταση στη δουλειά του παθαίνει το πρώτο έμφραγμα. Η οικογένειά του είναι από τις λίγες οικογένειες με τόση αγάπη και τόσο δέσιμο και το πλήγμα ήτανε μεγάλο. Η πρωτότοκη κόρη του Μαριάννα αν και δεν ήταν ακόμη 20 χρονών νιώθει το βάρος της φίρμας στους ώμους της. Οι ευθύνες της Μαριάννας πολλές και μεγάλες. Όμως η αγάπη της για την δουλειά ήταν ιερή ώστε έσβηνε όλα αυτά τα βάρη. 


instagram @pagonimaison

Μπήκε πλέον το καινούργιο αίμα στην επιχείρηση. Όπως είπε καθηγητής Πανεπιστημίου της Αμερικής στο business "το έμφραγμα του Τάσου Παγώνη ήταν η ευκαιρία για το νέο ξεκίνημα του οίκου". Νέα στησίματα των καταστημάτων και καινούργια μοντέλα δημιουργίες της Μαριάννας Παγώνη με το πνεύμα της νεαρής ηλικίας της πλάι στα δημιουργήματα του πατέρα της, δώσανε τεράστια επιτυχία και πρόοδο στον Οίκο.

Ο ΟΙΚΟΣ ΓΡΑΒΑΤΩΝ ΠΑΓΩΝΗ είναι μια κάθετη επιχείρηση. Σχεδιάζει, κατασκευάζει και πωλεί τις γραβάτες του μέσα από τα καταστήματά του. Ο Τάσος Παγώνης πλέον κρατά την υψηλή εποπτεία της επιχείρησης μέχρι τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 1989.

 

 

Η Μαριάννα Παγώνη αν και νεαρή, της αρέσει η δράση, η δημιουργία και παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Μάρκο Σαμούχο με τον οποίο απέκτησαν την κόρη τους Έλενα. Ο άνδρας της τη βοήθησε με τις γνώσεις του και την πείρα του να πάρει τις σωστές επιχειρηματικές πλέον αποφάσεις. Έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη της προσωπική δραστηριότητα με μια αλυσίδα καταστημάτων στην Ελλάδα και Γερμανία, δυναμώνοντας το όνομα του Οίκου. Ένα κομμάτι από αυτές τις δραστηριότητες της Μαριάννας Παγώνη από το 1975 είναι το επιχειρηματικό δώρο, Γραβάτα - Φουλάρι. Κοντά στις συλλογές του οίκου συνεργάζεται και διαθέτει προϊόντα όλων των μεγάλων Οίκων εξωτερικού, δημιουργώντας έτσι τη μεγαλύτερη συλλογή εκλεκτών γραβατών στον κόσμο κάτω από την ίδια στέγη.

Ο όμιλος της εταιρείας του ''ΟΙΚΟΥ ΓΡΑΒΑΤΩΝ ΠΑΓΩΝΗ'' έχει πλέον και την διεθνή ονομασία ''Pagoni Maison des Cravates''.

Από το 1994 και για 10 έτη, η ''Pagoni Maison des Cravates'', της κυρίας Μαριάννας Παγώνη, δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία δημιουργώντας την ''Pagoni Maison des Cravates GmbH'' και με δύο καταστήματα στο Dusseldorf και στην Κολονία. 

 

 

Στη μακρόχρονη ιστορία του ο συγκεκριμένος οίκος έχει ντύσει προέδρους της Δημοκρατίας, πολιτικούς, καλλιτέχνες, διανοούμενους, γνωστούς κομψούς κυρίους, όχι αποκλειστικά και μόνο Έλληνες. Η εκπροσώπηση και διανομή των γνωστών οίκων του εξωτερικού είναι μία από τις δραστηριότητες του Οίκου.

Kαταστήματα του Οίκου και με την διεθνή ονομασία στην Ελλάδα είναι: Ακαδημίας 16, Κολωνάκι στην Αθήνα, Σωτήρος 20 στον Πειραιά και Μεταξά 40Α στην Γλυφάδα και πουθενά αλλού. 

Επίσης η ''Pagoni Maison des Cravates'' αντιπροσωπεύει και ειδικά αντικείμενα που έχουν σχέση με τη γραβάτα όπως την ηλεκτρονική γραβατοθήκη καθώς και την ειδική πρέσα σιδερώματος γραβατών. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr