Vintage pic από την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1956 - Κατίνα Παξινού, Αλέξης Μινιώτης & όλη η "αφρόκρεμα" της Αθηναϊκής κοινωνίας
"Ο μεγάλος χορός της Πρωτοχρονιάς"
Ένα πολύ όμορφο και άκρως vintage στιγμιότυπο έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Άρης Λούπασης μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό του στο Instagram, @arisloupasis.
Πρόκειται για ένα ασπρόμαυρο ενσταντανέ που μας πάει 67 χρόνια πίσω την ίδια μέρα ...
Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1956 το ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία" διοργανώνει ρεβεγιόν με καλεσμένους την "αφρόκρεμα" της Αθηναϊκής κοινωνίας και λαμπερά ονόματα του θεάτρου και του κιν/φου ανάμεσα στα οποία και οι Κατίνα Παξινού και Αλέξης Μινωτής (φωτογραφία) καθώς και οι Έλλη Λαμπέτη, Δημήτρης Χορν, Βασίλης Λογοθετίδης και Ίλυα Λιβυκού.
Την παράσταση κλέβουν κατά την είσοδο τους η απαστράπτουσα Κατίνα Παξινού με μια υπέροχη μακριά τουαλέτα και ο σύζυγός της Αλέξης Μινωτής οι οποίοι και εισπράττουν το πιο ζεστό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.
Τα δύο "Ιερά τέρατα" της υποκριτικής αποθεώνονται από κοινό και κριτικούς το προηγούμενο καλοκαίρι στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στα έργα "Εκάβη" του Ευριπίδη και "Οιδίπους τύραννος" του Σοφοκλή όπου ερμηνεύουν καθηλωτικά τους ομώνυμους ρόλους.
Η εμβληματική "Μεγάλη Βρεταννία" αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο στην καρδιά της Αθήνας και την ναυαρχίδα της ελληνικών ξενοδοχείων στο οποίο από το 1874 όπου ξεκίνησε την λειτουργία του μέχρι και σήμερα έχουν φιλοξενηθεί οι μεγαλύτερες προσωπικότητες του πλανήτη και αποτελεί σημείο αναφοράς της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας.
Στον συγκεκριμένο χώρο όπου η μεγαλοπρέπεια συναντά την ελληνική ιστορία, διοργανώθηκαν και τα πιο λαμπερά ρεβεγιόν ξεκινώντας από τα τέλη του 19ου αιώνα καθώς υπήρξε από τα πρώτα κτίρια που είχαν ηλεκτροδοτηθεί στην πρωτεύουσα.
"Ο μεγάλος χορός της Πρωτοχρονιάς" όπως ονομαζόταν το ρεβεγιόν, αποτελούσε το κοσμικό γεγονός της χρονιάς όπου οι κύριες εμφανίζονται με τουαλέτες υψηλής ραπτικής, οι κύριοι με φράκο ή σμόκιν, η ορχήστρα συνήθως ιταλική, οι σαμπάνιες και τα κρασιά έρχονται νωρίτερα με πλοία από το εξωτερικό και το μενού εμπνευσμένο από την Ευρωπαϊκή κουζίνα είναι γραμμένο στα γαλλική χωρίς μετάφραση.
Τις δεκαετίες του '50 και του '60 οι Αθηναίοι προτιμούσαν να γιορτάσουν την τελευταία μέρα του χρόνου σε αίθουσες πολυτελών ξενοδοχείων, μια συνήθεια που θα αλλάξει τις επόμενες δεκαετίες όπου την σκυτάλη θα πάρουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης χωρίς να διαθέτουν την αντίστοιχη αίγλη και ακτινοβολία
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr