Λαχταριστό κοτόπουλο με πορτοκάλι, μπαλσάμικο και δεντρολίβανο από τον Βαγγέλη Δρίσκα

     Υλικά για 4 άτομα         4 φιλέτα κοτόπουλο    μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού    4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο    1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι    2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο    1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη    2 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο    μισό φλιτζάνι ζωμό κότας    ρύζι, σπανάκι ή βραστά κολοκυθάκια και μπρόκολο για συνοδευτικό

     Υλικά για 4 άτομα    

    4 φιλέτα κοτόπουλο
    μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
    4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
    1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
    1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
    2 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο
    μισό φλιτζάνι ζωμό κότας
    ρύζι, σπανάκι ή βραστά κολοκυθάκια και μπρόκολο για συνοδευτικό

1. Υπολογίζουμε από ένα φιλέτο από στήθος κοτόπουλου για κάθε άτομο. Για 4 φιλέτα κοτόπουλου λοιπόν, ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και 4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο και μαρινάρουμε στο μείγμα αυτό το κοτόπουλο.
 
2. Σοτάρουμε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο, στραγγίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Το γυρίζουμε για να σοταριστεί από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.

3. Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη, 2 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο και τελειώνουμε με μισό φλιτζάνι ζωμό κότας.
 
4. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και δυναμώνουμε τη φωτιά για να μειωθεί η σάλτσα μέχρι να πήξει.
   

5. Το συνοδεύουμε με ρύζι και σοταρισμένο σπανάκι ή  βραστά κολοκυθάκια και μπρόκολο.

Πηγή: driskas.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr