Δανία-Στέψη Φρέντερικ: Η στιγμή που ο νέος Βασιλιάς δάκρυσε & το φιλί που έγραψε ιστορία (φωτό - βίντεο)

Νέα σελίδα για τη χώρα!

Ιστορική η χθεσινή μέρα για τη Δανία!

Ο πρωτότοκος γιος της Μαργκρέτε, Φρέντερικ έγινε βασιλιάς της χώρας έπειτα από την παραίτηση της μητέρας του ύστερα από ακριβώς 52 χρόνια βασιλείας!

Η στέψη του αποτέλεσε ένα γεγονός που γιορτάσθηκε από μεγάλα πλήθη που συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα Κοπεγχάγη.

Λίγο μετά τις 14:00 (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας), η 83χρονη, η οποία φορούσε ένα κομψό ροζ σύνολο, υπέγραψε τη δήλωση παραίτησης, ένα έγγραφο πρωτοφανές στη σύγχρονη ιστορία αυτής της χιλιετούς μοναρχίας, καθιστώντας βασιλιά τον 55χρονο πρωτότοκο γιό της. Η Δανία, μια από τις παλαιότερες μοναρχίες στον κόσμο, δεν έχει τελετή ενθρόνισης.

Η 83χρονη royal αιφνιδίασε το έθνος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να γίνει η πρώτη δανή μονάρχης που θα παραιτηθεί από το θρόνο.

Διαβάστε ακόμη: Παραιτήθηκε η Βασίλισσα της Δανίας: Με διάγγελμα η Μαργκρέτε αφήνει το θρόνο στον πρωτότοκο γιο της, Φρέντερικ - Είναι η μακροβιότερη μονάρχης μετά την εκλιπούσα Ελισάβετ

 

 

Η διαδοχή επισημοποιήθηκε μόλις η Μαργκρέτε υπέγραψε τη δήλωση της παραίτησής της στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας στο κοινοβουλίο, ανακοινώθηκε από τα βασιλικά ανάκτορα. Στη συνάντηση παρευρέθησαν αντιπρόσωποι της κυβέρνησης, η Μαργκέτε, ο Φρέντερικ, η γεννημένη στην Αυστραλία 51χρονη σύζυγός του Μέρι, η οποία είναι πλέον βασίλισσα, και ο μεγαλύτερος γιος τους, ο 18χρονος Κρίστιαν, ο οποίος είναι ο νέος διάδοχος του θρόνου.



instagram @747_driver

Περίπου μία ώρα μετά την υπογραφή της δήλωσης παραίτησης, η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν επρόκειτο να ανακηρύξει το νέο βασιλιά από τον εξώστη του κοινοβουλίου και ο Φρέντερικ να κάνει μια σύντομη ομιλία.

Ύστερα βγήκε και η νέα Βασίλισσα Μαίρη με την οποία αντάλλαξαν ένα καυτό φιλί, βάζοντας τέλος στις εντάσεις που φημολογείται ότι δημιουργήθηκαν λόγω της απιστίας του 55χρονου.

Διαβάστε ακόμη: Η πέτρα του σκανδάλου για το θρόνο της Δανίας: Η Genoveva Casanova έχει παράνομο δεσμό με τον πρίγκιπα Φρέντερικ; Οι φωτό που τους "πρόδωσαν"

 

 



instagram @mundo_monarquico



instagram @crown.prince.christian.fun

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απ' όλη τη Δανία, μια χώρα σχεδόν έξι εκατομμυρίων κατοίκων, είχαν συγκεντρωθεί, παρά το δριμύ ψύχος, στην πρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία της διαδοχής.

 

 

 

 

Το απόγευμα, ο νέος βασιλιάς και η βασσίλισσα μετέβησαν με ιππήλατη άμαξα στην κατοικία τους, τα ανάκτορα Αμαλίενμποργκ που οικοδομήθηκαν τα χρόνια του 1750 και βρίσκονται στο κέντρο της Κοπεγχάγης.

Διαβάστε ακόμη: Ο Βασιλιάς Φρέντερικ & η Βασίλισσα Mary χαιρετούν το πλήθος - "Κάθισαν" κι επίσημα στο θρόνο (φωτό)

Το ζεύγος θα συνεχίσει να κατοικεί στο Αμαλίενμποργκ μαζί με την 83χρονη, η οποία θα διατηρήσει τον τίτλο της ως βασίλισσας, αν και στα αντίστοιχα παλάτια τους στο οκταγωνικό αυτό ανακτορικό συγκρότημα.

Διαβάστε ακόμη: Η Βασίλισσα Μαργκρέτε χαιρετάει για τελευταία φορά το πλήθος - Δείτε live από την Κοπεγχάγη

Η Μαργκρέτε, η οποία είχε στο παρελθόν δηλώσει πως θα παραμείνει ισοβίως στο θρόνο, δεν έκανε γνωστή την ακριβή αιτία της απόφασής της να παραιτηθεί, όμως δήλωσε πως μια μεγάλη επέμβαση στην πλάτη, στην οποία είχε υποβληθεί πέρυσι το Φεβρουάριο, την έκανε να σκεφτεί το μέλλον της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ