Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει το πιο γρήγορο γλυκό! Μους σοκολάτας με 1 μόνο υλικό! Σε λιγότερο από 10' είναι έτοιμο!

Μπαμ μπαμ!

Συστατικά

  • 340 γρ. κουβερτούρα
  • 220 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. αλάτι, για το μπολ

Για το σερβίρισμα

  • φρούτα του δάσους

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ψιλοκόβουμε πολύ καλά την κουβερτούρα σε ένα ξύλο κοπής και τη ρίχνουμε σε ένα μεταλλικό μπολ.
  • Ρίχνουμε το νερό σε ένα μπολάκι και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 λεπτό.
  • Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ παγάκια, τα καλύπτουμε με κρύο νερό βρύσης, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε το μπολάκι με το νερό από τον φούρνο και το ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα.
  • Περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Τοποθετούμε το μπολ με την κουβερτούρα μέσα στο μπολ με τα παγάκια και ανακατεύουμε συνεχώς για 5-10 λεπτά με το σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μους. (Αν λιώσουν τα παγάκια, προσθέτουμε μερικά ακόμα.)
  • Μοιράζουμε τη μους σε 4 χαμηλά ποτήρια ή μπολ και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και σερβίρουμε με φρούτα του δάσους. 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr