Δείτε βίντεο με την ανάσυρση της σορό του TikToker «Tzane»: Χρειάστηκε ελικόπτερο για να ανέβει από το γκρεμό - Ποια είναι η Ghost City «Roghudi» όπου έχασε τη ζωή του (βίντεο)
Καρέ-καρέ η επιχείρηση με το ελικόπτερο της πυροσβεστική, για την ανάσυρση της σορού που βρέθηκε σε δυσπρόσιτο σημείο
Το ταξίδι στην Ιταλία για τον Έλληνα TikToker Tzane, είχε τραγικό τέλος.
Ο 23χρονος TikToker, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ γλίστρησε σε έναν δύσβατο γκρεμό κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας με την παρέα άλλων τριών ατόμων της ίδιας ηλικίας. Η πυροσβεστική, που ειδοποιήθηκε από τους Καραμπινιέρους, έφτασε στο σημείο και αναζήτησε τον νεαρό κατά μήκος της πλαγιάς. Τον εντόπισαν, τον έφτασαν αλλά όταν έγινε αυτό ήταν ήδη νεκρός.
Η ιταλική Πυροσβεστική ανάρτησε βίντεο στο οποίο φαίνεται καρέ-καρέ η στιγμή της ανάσυρσης της σορού του.
Αρκετές ώρες αργότερα, αφού εκτιμήθηκε η μεγάλη δυσκολία ανάβασης του γκρεμού, κατόπιν αιτήματος του επιχειρησιακού χώρου του Reggio Calabria, ενεργοποιήθηκε το πτητικό τμήμα της πυροσβεστικής Lamezia Terme και στάλθηκε ελικόπτερο για την ανάσυρση του πτώματος με φορείο.
Διαβάστε ακόμα: Σκοτώθηκε o 'Έλληνας TikToker «Tzane»: Έπεσε από μπαλκόνι χωρίς κάγκελα - Τι έγραψε στην τελευταία του ανάρτηση (βίντεο)
Η σορός του νεαρού άνδρα, που ανασύρθηκε από το πλήρωμα του ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής, μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο λιμάνι Saline Joniche, στο δήμο Montebello Jonico, και ανατέθηκε στις τοπικές αρχές.
Η παρέα των δημιουργών περιεχομένου ταξίδεψε στην ιταλική πόλη Roghudi της Καλαβρίας που εγκαταλείφθηκε από πολλούς κατοίκους της στους σεισμούς του 1783. Το χωριό υπέστη πολλές κατολισθήσεις και πλημμύρες με την πάροδο του χρόνου και τελικά εκκενώθηκε πλήρως το 1971 όταν και κηρύχθηκε ακατοίκητη πόλη.
Τα ταξίδια για τα βίντεο, τα challenges και τα στοιχειωμένα μέρη
Η παρέα έκανε συχνά ταξίδια για βίντεο σε TikTok και YouTube και το χαρακτηριστικό που έκαναν ήταν ότι έμπαιναν σε ακραίες καταστάσεις και challenges. Σε ένα από τα βίντεό τους εξερευνούσαν το Σανατόριο Πάρνηθας, ενώ κάποιος άλλος από την παρέα έκανε την απόσταση Κατερίνης - Θεσσαλονίκης με τα πόδια φορώντας 20 κιλά γιλέκο.
Στην προκειμένη περίπτωση ο Tzane φαίνεται, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί πλήρως, να βρισκόταν στην περιοχή για να εξερευνήσει εγκαταλελειμμένο χωριό και να έπεσε από βεράντα χωρίς κάγκελα, χάνοντας τη ζωή του.
24 ώρες στο πιο στοιχειωμένο χωριό της Ελλάδος…Τι Βρήκαμε;
Ποια είναι η ghost city Roghudi στην Καλαβρία
Η πόλη-φάντασμα Roghudi Vecchio, στην ορεινή περιοχή της Καλαβρίας, ήταν κάποτε η έδρα μιας από τις τελευταίες ελληνόφωνες κοινότητες της Ιταλίας.
Κατά κάποιο τρόπο, πρόκειται για ελληνικά ερείπια. Αλλά εδώ δε θα βρείτε ούτε ναό του Απόλλωνα, ούτε αρχαία αγγεία. Η πόλη στα βουνά Aspromonte της Ιταλίας ιδρύθηκε τον ενδέκατο αιώνα και οι ρίζες των πρώην κατοίκων της μπορεί να φτάνουν μέχρι την αρχαιότητα.
Οι Έλληνες άρχισαν να αποικίζουν στην περιοχή της Καλαβρίας, το δάχτυλο στο άκρο της μπότας της Ιταλίας, τον όγδοο αιώνα π.Χ. Η νότια Ιταλία, κατά τη διάρκεια των αιώνων, συνέχισε να δέχεται κύματα Ελλήνων μεταναστών, εκτοπισμένων από την ανατολική Αυτοκρατορία. Οι νεοφερμένοι αναβίωναν τις ελληνόφωνες μειονότητες και συχνά «έσωζαν» από την εξαφάνιση τοπικές διαλέκτους.
Ένα χωριό στο οποίο μπορεί να ακούσετε την τοπική διάλεκτο Greko, ή αλλιώς ιταλικά ελληνικά, είναι το Roghudi Nuovo-Νέο Roghudi, στα περίχωρα της πόλης του Reggio.
Το σημερινό Roghudi ιδρύθηκε από ανθρώπους από το παλιό Roghudi Vecchio. Η αντίθεση μεταξύ των δύο είναι σαφής: το ένα κατοικείται, το άλλο είναι μια πόλη-φάντασμα. Το Roghudi Nuovo ιδρύθηκε το 1973, αφού δύο διαδοχικές πλημμύρες είχαν καταστήσει το Roghudi Vecchio ακατοίκητο.
Σκαρφαλωμένη πάνω από μια μεγάλη κοίτη ποταμού στους πρόποδες του Ασπρομόντε, η πόλη αυτή εγκαταλείφθηκε από πολλούς για να χτιστεί το νέο Ρογκούντι μετά τις ζημιές που προκάλεσαν οι σεισμοί του 1783.
Υπέφερε από πολυάριθμες κατολισθήσεις και πλημμύρες με την πάροδο του χρόνου και τελικά εκκενώθηκε τελείως το 1971, όταν κηρύχθηκε μη κατοικήσιμη. Οι επισκέπτες, περπατούν στα σοκάκια αυτής της μικρής πόλης, περιπλανούνται στα ερείπια των σπιτιών και είναι σαν να κρυφοκοιτάζουν τις ζωές όσων έμεναν εδώ κοιτάζοντας μέσα από μισογκρεμισμένους τοίχους, κάτω από τις διαλυμένες στέγες. Μόνη ζωή δίνουν τα κοπάδια ζώων που αναζητούν τροφή ανάμεσα στα απομεινάρια των παλιών φούρνων, ανάμεσα σε σπασμένα γυαλιά και σκόρπιες πέτρες.
Η διαδρομή ελίσσεται μέσα από τα βουνά από την πόλη Bova. Ο δρόμος μέχρι τις κορυφές των βουνών είναι αρκετά ομαλός και άνετος, με πολλά σημεία από τα οποία η απόλαυση της θέας επιβάλλεται. Στα τελευταία χιλιόμετρα πλησιάζοντας στο Roghudi Vecchio ο δρόμος γίνεται κακοτράχαλος. Αυτό που εντυπωσιάζει ίσως περισσότερο τον ταξιδιώτη, είναι η μοναδική, ανατριχιαστική σιωπή αυτής της πόλης-φάντασμα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr