Ντίνα Νικολάου: Πεντανόστιμη τούρτα σοκολάτα χωρίς ψήσιμο - Το φανταστικό γλυκάκι που δε χρειάζεται ψήσιμο !

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με άλλα φρούτα της αρεσκείας σας!

Υλικά

Για τη βάση

  • 350 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak soft, λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας κακάο, άγλυκο

Για την κρέμα

  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας κακάο άγλυκο
  • 750 ml κρέμα γάλακτος light, Arla
  • 250 ml γάλα
  • 200 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Επιπλέον υλικά

  • 400 γρ. φράουλες
  • Κακάο για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για την κρέμα

  • Βάζω σε μια κατσαρόλα το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί το μείγμα. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύω ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τη σοκολάτα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αφήνω την κρέμα στην άκρη.

Για την βάση

  • Βάζω τα μπισκότα και το κακάο στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Μεταφέρω τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να βραχούν καλά τα μπισκότα. Μεταφέρω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ., στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζω με ένα ποτήρι για να καλύψω καλά τη βάση αλλά και τα τοιχώματα. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Για τη συναρμολόγηση

  • Πλένω τις φράουλες, τις σκουπίζω και κόβω το κοτσανάκι τους αφήνοντάς τες ολόκληρες. Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και βάζω τις φράουλες με το κομμένο μέρος προς τα κάτω ώστε να σταθούν όρθιες και διάσπαρτες μέσα στη φόρμα. Ρίχνω την κρέμα σοκολάτας και ισιώνω καλά με μια σπάτουλα. Μεταφέρω τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνω για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σφίξει.
    Βγάζω από το ψυγείο και πασπαλίζω με κακάο. Σερβίρω αμέσως.

     

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Το 2013 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό ταξίδι με σκοπό την ανακάλυψη αγαπημένων γεύσεων της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από τον φυσικό χώρο κουζίνας-σπιτιού η Ντίνα Νικολάου προτείνει μοναδικές συνταγές και έξυπνες καθημερινές λύσεις.

To 2020 αναλαμβάνει ως Food Ambassador στο πρόγραμμα "ενέργειες ενημέρωσης και προώθηση με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία"

Το 2021 τα Greek International Women Awards (GIWA) της απονείμουν το βραβείο για τη συνεισφορά της στην Κατηγορία Τουρισμός και Φιλοξενία (Hospitality).

Έχει γράψει 8 βιβλία μαγειρικής και πιστεύει ότι η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς και γι’ αυτό συμμετέχει συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr