Top Woman, η Carol Dean: Στα 61 της «άφησε» πίσω σπουδαία καριέρα γραφίστριας & ακολούθησε το όνειρο της – Φτιάχνει τα καλύτερα μπισκότα στο Λονδίνο (φωτό)

Άνοιξε το δικό της ζαχαροπλαστείο και τώρα έχει πελάτη ως και το Globe Theatre στο Λονδίνο.

Τα όνειρα είναι για όλους και κυρίως για όλες τις ηλικίες!

Δεν είναι ποτέ αργά να εγκαταλείψεις αυτό που θεωρείται «ιδανικό», αλλά εσένα δεν σε γεμίζει.

Έτσι έκανε και η 61χρονη Carol Dean από τη Βρετανία που εγκατέλειψε την καριέρα της ως γραφίστρια για να φτιάχνει μπισκότα.

Η αλλαγή κατεύθυνσης στην καριέρα της έδωσε μια νέα πνοή και εμβάθυνε την αγάπη της για το φαγητό, ενώ απέκτησε νέες δεξιότητες και φίλους.

«Με τα μπισκότα νιώθω ότι επέστρεψε σε αυτό που με γοήτευσε αρχικά στον σχεδιασμό, τα πραγματικά δημιουργικά πράγματα που σχεδιάζονται με το χέρι», λέει με ενθουσιασμό η 61χρονη Carol Dean στην Telegraph, η οποία φτιάχνει μπισκότα κατά παραγγελία.

Η Dean εγκαταστάθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις ΗΠΑ το 1995 και έχει εργαστεί για κορυφαία γραφεία σχεδιασμού τα τελευταία 35 χρόνια. 

Πως της ήρθε αυτή ιδέα;

Η Dean έκανε ένα ταξίδι στην Ιαπωνία με την οικογένειά της πριν από μερικά χρόνια και εκεί γεννήθηκε το ενδιαφέρον για τη ζαχαροπλαστική. Βρήκε ένα χαριτωμένο σετ μπισκότων σε ένα κατάστημα στο Τόκιο, το οποίο ήταν πλήρες με κουπάτ και γράμματα, και μόλις επέστρεψε στο σπίτι, έβαλε μπρος το ψήσιμο στο φούρνο.

Μεγαλωμένη σε μια πολυμελή οικογένεια με 7 παιδία, η Dean θυμάται τη μητέρα της τη δεκαετία του '50 να ψήνει συνεχώς. «Απολαμβάνω να τελειοποιώ τις συνταγές της μαμάς μου, όπως το κλασικό κουλουράκι, καθώς και να δημιουργώ τις δικές μου γεύσεις για τα μπισκότα - το ξύσμα πορτοκαλιού είναι ένα από τα αγαπημένα μου».

H Dean ξεκίνησε ταπεινά και ενώ οι πελατες ήταν λίγοι και καλοί, τώρα έχει πελάτες όπως το Globe Theatre στο Λονδίνο.

 «Το πλεονέκτημα της ηλικίας είναι ότι προσεγγίζω τις προκλήσεις με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Ξέρω ότι υπάρχει λύση».

Όπως και άλλοι ώριμοι επιχειρηματίες, συμφωνεί ότι η νέα επιχείρησή της ήταν αναζωογονητική και «έβαλε ξανά μπρος τις μηχανές».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ