Νίκος Στέφος υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ μόνο στο eirinika: Να συμβάλω στην οικοδόμηση ενιαίας εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής

Το eirinika.gr φιλοξενεί στην ενότητα smart interviews τον Νίκο Στέφο, υποψήφιο Ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία

Με σπουδές σε πολιτικές επιστήμες και νομικά και μεταπτυχιακό πάνω στην αμυντική και εξωτερική πολιτική της Ενωμένης Ευρώπης, ο δημοσιογράφος Νίκος Στέφος είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

Με μακρόχρονη πορεία στα ΜΜΕ, δεκάδες αποκλειστικές συνεντεύξεις με σπουδαίες προσωπικότητες της πολιτικής, αλλά και του πολιτισμού, ο Νίκος Στέφος ζητά μία από τις 4 ψήφους που έχουμε δικαίωμα να βάλουμε στις 9 Ιουνίου στη κάλπη.

Να δούμε πρώτα τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τις απαντήσεις του:

  • Με ενδιαφέρει πολύ και ελπίζω να συμβάλω και εγώ στην οικοδόμηση μιας ενιαίας εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.
  • Έχω επισκεφθεί πολλές φορές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα πλαίσια του διπλωματικού ρεπορτάζ που έκανε επί σειρά ετών.
  • Ο μισθός δεν μέτρησε καθόλου στην απόφαση μου.
  • Γνωρίζω πολύ καλά Αγγλικά και Γαλλικά.
  • Ήταν μεγάλο λάθος η ένταξη χωρών κυρίως της ανατολικής Ευρώπης η οποία έγινε με γρήγορους ρυθμούς και σπασμωδικά υπό το άγχος να προστατευθούν από τη ρωσική "αρκούδα".

Διαβάστε τη συνέντευξη του Νίκου Στέφου στο eirnika.gr:

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Γιατί να σας ψηφίσουμε να πάτε στην Ευρωβουλή; Ποια είναι τα κατάλληλα και ιδιαίτερα προσόντα που διαθέτετε για να σταθείτε εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα σε ένα πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον;

Κατά αρχάς έχω σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και νομικά ενώ έχω και μεταπτυχιακό πάνω στην αμυντική και εξωτερική πολιτική της Ενωμένης Ευρώπης. Δεν μου αρέσει να προβάλλω ή να διαφημίζω τον εαυτό μου αλλά θεωρώ ότι τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τα οποία μόλις σας ανέφερα σε συνδυασμό με την πολύχρονη ενασχόλησή μου με το διπλωματικό ρεπορτάζ αποτελούν ένα σημαντικό όπλο μου για να υποστηρίξω τα εθνικά μας συμφέροντα προωθώντας ταυτόχρονα την ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης...

Ποιον τομέα είστε έτοιμος να υποστηρίξετε και να δουλέψετε καλύτερα αν εκλεγείτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Ο τομέας της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Ευρώπης με ενδιαφέρει πολύ και ελπίζω να συμβάλω και εγώ στην οικοδόμηση μιας ενιαίας εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής που θα ενισχύσει τη θέση της Ευρώπης στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα.

Έχετε επισκεφτεί ποτέ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο; Αν όχι, έχετε παρακολουθήσει ποτέ πως λειτουργεί ο θεσμός αυτός;

Φυσικά και έχω επισκεφθεί και μάλιστα πολλές φορές στα πλαίσια του διπλωματικού ρεπορτάζ που, όπως σας είπα, έκανα επί σειρά ετών.

Απαντήστε μου ειλικρινά ο υψηλός μισθός μέτρησε στην απόφαση σας να διεκδικήσετε την εκλογή σας;

Όχι

Χειρίζεστε καλά τις ξένες γλώσσες για να μπορείτε να επικοινωνείτε με τους μελλοντικούς συναδέλφους σας;

Γνωρίζω πολύ καλά Αγγλικά και Γαλλικά και έτσι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα α επικοινωνίας μου με τους ευρωπαίους πιθανούς συναδέλφους μου,

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και παπούτσια σε στιλ wingtip

Είστε ικανοποιημένος από την ευρωπαϊκή ενοποίηση μέχρι σήμερα; Ποια είναι τα αγκάθια που δεν της επιτρέπουν να ολοκληρωθεί ώστε να γίνει ισχυρότερη η Ευρώπη;

Όχι, δεν είμαι ικανοποιημένος. Η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης, έτσι όπως την είχαν οραματισθεί οι ιδρυτές της έχει βαλτώσει. Ήταν μεγάλο λάθος η ένταξη χωρών κυρίως της ανατολικής Ευρώπης η οποία έγινε με γρήγορους ρυθμούς και σπασμωδικά υπό το άγχος να προστατευθούν από τη ρωσική "αρκούδα".

Παράλληλα ο γραφειοκρατικός μηχανισμός των Βρυξελλών έγινε πολυδαίδαλος και ασφυκτικός για τη λήψη γρήγορων αποφάσεων ενώ τα κράτη - μέλη περισσότερο ενδιαφέρονται για τα εθνικά τους συμφέροντα τα οποία πολλές φορές συγκρούονται μεταξύ τους, παρά για την τύχη της Ενωμένης Ευρώπης. 

Το αποτέλεσμα είναι ότι η Ευρώπη σήμερα έχει χλωμή διεθνή παρουσία και ταυτόχρονα απαξιώνεται στα μάτια σημαντικής μερίδας των πολιτών της που δυστυχώς όλο και πιο πολλοί στρέφουν την προσοχή τους στις επικίνδυνες κορώνες των ακροδεξιών κομμάτων.

Πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας;

Προτιμώ να αφήσω τους φίλους μου και τους δικούς μου ανθρώπους να μιλάνε για μένα. Το είπα και πριν πως δεν θα ήθελα να μπω στη λογική του αυτοχαρακτηρισμού μου. Το γεγονός πάντως της όλο και αυξανόμενης εκτίμησης του κόσμου που με πλησιάζει και μου υπόσχεται να με στηρίξει στις εκλογές, ίσως και να σημαίνει πως κάτι καλό είμαι σε θέση να πραγματώσω για την πατρίδα μας και την Ευρώπη και άρα ότι αξίζω να εκλεγώ...

Ποιος είναι ο Νίκος Στέφος

Ο Νίκος Στέφος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Μεγάλωσε και σπούδασε στη Νέα Σμύρνη και είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών και της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από πολύ νέος ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και εργάστηκε στην ΕΡΤ στον Alpha, σε εφημερίδες (ΕΘΝΟΣ, 24 ΩΡΕΣ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ESPRESSO) και σε περιοδικά (ΕΝΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ) ως ρεπόρτερ, πολιτικός συντάκτης (για πάνω από 20 χρόνια) και αρχισυντάκτης αλλά και ως διευθυντής εφημερίδας στην Κύπρο.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και Σαντορίνη

Στη μακρόχρονη δημοσιογραφική του πορεία είχε την ευκαιρία να συναντήσει παγκόσμιες προσωπικότητες και να πάρει αποκλειστικές συνεντεύξεις από ηγέτες όπως ο Καντάφι, ο Αραφάτ, ο Μεσούτ Γιλμάζ, ο Κόφι Ανάν, ο Ζισκάρ Ντ΄Εστέν, ο Νίκος Αναστασιάδης κ.α. ή από διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, η Φανί Αρντάν, ο Τζον Μάλκοβιτς, Νικόλ Κίντμαν, Ντέμις Ρούσος, ο Κώστας Γαβράς, ο Μπένι Χιλ κ.α.

Έχει γράψει δυο βιβλία. Το "2015 - Καύσωνας στην Αθήνα" που κυκλοφόρησε το 2019 και το "Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι..." που κυκλοφόρησε το 2018.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Από νέο παιδί εντάχθηκε στην ΟΝΝΕΔ ενώ στα φοιτητικά του χρόνια ήταν ενεργό στέλεχος της ΔΑΠ Νομικής Αθηνών. Κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην ενοποιημένη Β' Αθηνών το 2007 ενώ το 2010 και 2014 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος επικεφαλής δικού του συνδυασμού (Συμμαχία Πολιτών για τη Νέα Σμύρνη) και συμμετείχε ενεργά στο δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ